Languit in mijn lounge set!!

lounge set

overpeinzingen bij een lounge set

Een ieder die mij ook maar een pietsebeetje kent, kent mijn passie voor tuinieren. Dagelijks ben ik minstens een uur op mijn moestuin te vinden. Bij voorkeur ‘s morgen in alle vroegte. Dan is het koel en rustig.

Niks doen, is er voor mij op de tuin niet bij, als de heg niet moet worden gesnoeid, dan moeten de bessen wel worden geplukt. Zo is er altijd wat te doen. Totdat vorige week mijn moestuin buren mij de ogen openden. Zij zaten onder het motto: na gedane arbeid is het goed te rusten, heerlijk te loungen in hun tuin. En toen dacht ik: dat wil ik ook!

Dus nu ben ik op zoek naar een lounge set. Ik heb besloten dat het een aluminium loungeset moet worden of een teak loungeset. Beiden zijn namelijk duurzaam en makkelijk schoon te maken. En ze zijn mooi en blijven mooi. Wat ik toch van die hard plastic tuinmeubelen echt niet kan zeggen.  Dat ziet er na een paar jaar vreselijk uit. Als hardplastic echt oud wordt, breken er stukjes vanaf. Heel slecht voor vogels, die het vaak oppikken. Wil ik niet.

Mijn twee  hoofd criteria:

1) Een lounge set moet lang mee gaan

Tuinstoelen moeten van duurzaam materiaal zijn en lang meegaan. In de eerste plaats omdat zo’n lounge set niet heel goedkoop is en in de tweede plaats omdat het best veel tijd kost een het set te vinden dat helemaal aan al je wensen voldoet!  Die moeite doe ik bij voorkeur niet om de twee jaar.
Ik wil tenslotte een lounge set om heerlijk languit op te liggen niksen!

2 ) Makkelijk schoon te maken

Ik werk heel graag in de tuin, maar ik hou helemaal niet van soppen…Dus het schoonmaken en onderhouden van de tuin set, mag niet te vaak op de to-do lijst komen. Zo af en toe een keertje, natuurlijk, dat hoort erbij.
Aluminium maak je snel met een doekje schoon en een teak tuin set moet je zo af en toe in-oliën. Dat is allemaal het werk niet.

Meer punten om in de gaten te houden:

 Ik moet het makkelijk tegen de regen kunnen beschermen.

Drijfnatte stoelkussen, dat is echt geen pretje en het regent in Nederland nog wel eens.
Dat is echt een aspect om rekening mee te houden. Ik ben zoals gezegd niet erg huishoudelijk aangelegd en super georganiseerd ben ik ook niet. Ik weet zeker dat ik die kussens niet elke keer keurig zal opbergen. Of dat ik over elke stoel een hoes trek.
Stoelen die gewoon lekker zitten zonder kussen, of kussens die tegen water kunnen, dat lijkt me de oplossing.

Een loungestoel moet vele standen hebben. 

Soms wil een vrouw even helemaal niks: achter overklappen die stoel op de ogen-even-dicht-stand
Soms wil ik even mijn gedachten verzetten: achter overklappen die stoel : even-boekje-lezen-stand
Met regelmaat neem ik een vriendin mee naar de tuin: achter overklappen die stoel: de-bij-praat-stand.
En die laatste is natuurlijk de leukste, hoewel ik me er wel op verheug eens languit in mijn tuin te gaan loungen.

lees ook eens : tiny house iets voor jou

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)