Beetje moe, beetje duf, beetje suf

suf

ode aan het lekker suf zijn

Ze hebben het altijd over de donkere dagen voor Kerst en vanuit Christelijk oogpunt is dat goed te begrijpen. Immers de dagen voor kerst zijn donker, maar dan wordt Christus geboren, de brenger van het licht.

Voor de niet gelovigen maakt het niet zoveel uit, de dagen voor en na kerst zijn precies even donker of even licht (voor de mensen voor wie het glas halfvol is).
Het zou – in mijn ogen tenminste – volkomen  redelijk zijn, wanneer we de dagen na kerst niet donker zouden noemen, maar suf.

Is het je wel eens opgevallen, dat we met zijn allen als een haas naar de kerst toe rennen, ondertussen een kerstmenu plannen en inkopen en koken, een kerstboomkopen opzetten en versieren en ondertussen ook nog een feestjurk aantrekken?
En als het dan kerst is geweest en het eten is opgegeten, dan storten we neer onder die kerstboom ( die dan gelukkig nog steeds staat) in een gemakkelijke oude spijkerbroek, met nog oudere trui en worden lekker duf en suf.

Suf na de kerst

De suffe dagen na kerst, ik geloof echt dat ze niet genoeg herkend en begrepen worden. Zo ongeveer de hele wereld (nou ja, driekwart Nederland) hoeft niet te werken en we doen met elkaar lekker helemaal niks, lekker suf!

Als je het mij vraagt is de periode tussen kerst en Oud en Nieuw, veel leuker dan de kerstdagen zelf. Een beetje moe, een beetje suf, een beetje duf, mag je gewoon even lekker rondhangen, je hoeft niks meer. Het kerstdiner was geslaagd of mislukt, maakt nu niks meer uit. Je hebt de blits gemaakt in je feestjurk, die heel ongemakkelijk zat  en die je volgend jaar gewoon aan dat vervelende nichtje gaat geven.  Alles is klaar: dat gelukzalige gevoel dat je even helemaal niks hoeft. Behalve die ongelukkige zielen die nog op wintersport moeten dan he, die moeten direct weer vol aan de bak.
Ikke lekker niet, ik suf nog even  lekker door….Maak me maar wakker in Februari

like Like
Like
1
1 antwoord
 1. Nori78
  Nori78 zegt:

  Haha, jaa. En dat besef van tijd is ieder jaar weer hilarisch. Niemand weet wat voor dag het is of zelfs maar wat voor dagdeel…Heerlijk. Gewoon lekker een beetje rommelen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)