Wie het laatst lacht….

wachten

Het is een heel oud spreekwoord, wie het laatst lacht, lacht het best. Maar het is waar.
Het enige vervelende is, je moet er zo vaak zo lang op wachten. En je kan het niet altijd aan de juiste mensen laten zien.
En dat is toch waarom je het wil…..

Dat nare gevoel, van de mindere zijn, van uitgelachen worden, soms zelfs niet mee mogen doen, daar moet op een goede dag, toch iets tegenover staan…Dat je niet meer dat, dikke, onhandige kind bent, met bril, beugelbekkie en/of een foute uitspraak.
Maar dat je slank, slim en sterk bent, liefst eigenlijk een BN-er. En dat iedereen dat kan zien. Dat dat pestjochie, dat altijd in je kont kneep, nu niet weet hoe hard hij naar je moet kwispelen.

Dat ze thuis, voor de buis zitten en zeggen: “oooohhh, is dat niet……..neeeee, echt !” daar heb je niet zoveel aan. Ze moeten het zien. Ze moeten je handtekening willen, drankjes voor je halen, een foto vragen voor thuis…

Zulke fantasieën hebben we allemaal vast wel eens en soms worden ze waar.

Zo vertelde de kleuterjuf van zoonlief mij het volgende verhaal.
We waren high-school sweethearts, we trouwden en kregen drie kinderen. Hij ging bij me weg voor zijn secretaresse, zo klassiek. Ik kreeg het minimum van het minimum  aan alimentatie, dus ik pakte mijn oude werk weer op en ging voor de klas staan.
Dit weekend was er een reünie van de middelbare school. Ik had er zin in. Ik dofte me op, de spiegel vertelde me dat ik er goed uitzag.

Hij was er ook, ik had hem inmiddels jaren niet meer gezien. Hij was dik, zijn ogen stonden dof, hij dronk behoorlijk… Ik heb naar hem gewaaid en verder de hele avond gedanst..

Ze moest er 25 jaar op wachten. Ze heeft niet geschaterd. Maar geglimlacht, diep en voldaan.

lees ook eens : ZEN, KARMA en ander ongemak

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:bye: 
:good: 
:negative:  
:scratch: 
:wacko:  
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose:   
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail:   
:-(     
:unsure:  
;-)