Loslaten om gelukkig te worden?

loslaten

Laatst las ik een artikel: 15 dingen die je moet loslaten om gelukkig te worden.

Je begrijpt: ik werd nieuwsgierig, want ik ben best wel gelukkig. Maar het kan natuurlijk altijd beter.En ik ben altijd in voor een verandering, dus ik ging eens kijken.Nou zeg, de lijst loog er niet om:

1. Altijd gelijk willen hebben
2. Drang naar controle
3. Beschuldigingen
4. Negativiteit
5. Leg jezelf geen limieten op
6. Klagen
7. Kritiek
8. Indruk maken
9. Verzet tegen verandering
10. Etiketten plakken
11. Angst
12. Excuusjes
13. Het verleden
14. Banden, laat ze los
15 Leven naar de verwachtingen van anderen

Moet ik dit inderdaad allemaal loslaten?

Ik vond het geheel een combinatie van open deuren en onzin. En ik werd er zelf een tikkie nijdig over. Kijk en daar ging ik volgens de auteurs al de mist in: dit is toch duidelijk een gevalletje van negativiteit! En met negativiteit word ik niet gelukkig? Echt, ik geloof er niks van

Dat hoeft dus helemaal niet waar te zijn. Juist doordat ik iets als negatief ervaar en me eraan erger, word ik geïnspireerd om iets te gaan doen, wat wel blij en vrolijk maakt. Nare dingen kunnen een bron van inspiratie zijn, voor hoe je het wel wil hebben. Dus waarom negativiteit loslaten?

Laat ik eens een ander onderwerp nemen wat ik moet laten om gelukkig te worden: Angst.
Oke angst is soms een verdomd slechte raadgever, maar aan de andere kant is angst een levensreddende emotie. Angst zorgt ervoor dat je dingen uit je bol laat, die levensgevaarlijk kunnen zijn. En dan heb ik het niet alleen over niet in een ravijn springen, omdat je denkt dat je kan vliegen.

Een tip waar ik een bijzondere hekel aan heb, is tip 5: leg jezelf geen limieten op. Ja hoor !!! Dream on!!
Een diepe wens van mij is dat ik prachtig kan zingen. Laat ik mezelf geen limieten opleggen: in gedachten sta ik in Carnegie Hall en beweeg het volledige publiek tot tranen…Heel leuk, de werkelijkheid is dat ik met hard oefenen mee kom op de derde rij achter in ons plaatselijk koor. En wat zal ik ongelukkig worden als ik maar blijf proberen om Carnegie Hall te bereiken.

Ik kan zo vrij moeiteloos nog een paar punten erdoor halen, maar waar ik ongelukkig van word, is als ik alleen aan het woord ben. Dus vertel op: vind jij dat je moet loslaten om gelukkig te worden?

lees ook: Vakantie en mijn relatie

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)