Is geluk te koop ?

geld

over geluk en geld en ….bordjes

Op de vraag is geluk te koop, zal iedereen uit de grond van haar hart zeggen: “Nee, natuurlijk niet!”

Want dat vinden wij: geluk is iets wat in de lucht hangt en op je neer kan dalen. Zomaar, onverwacht. Zoals het goud dat uit de hemel neerdaalde op de goede zus uit het sprookje van vrouw Holle.
Geluk verbinden met geld: hoe vreselijk ordinair en platvloers !! Daar doen wij niet aan…

Nou geloof het allemaal maar niet. Deze week werd ik bijzonder gelukkig van de aanschaf van een heleboel mooie witte borden bij de Hema. En als ik zeg een heleboel, dan bedoel ik een heleboel. Grote borden, kleine borden, pastaborden, 12 stuks van ieder soort. En twee schalen, om het helemaal af te maken.
En ik was niet de enige die blij was, manlief gedoogt al drie jaar mijn verzameling fel gekleurde borden. Ook twaalf voor de goede orde, in ongeveer 7 verschillende kleuren. Iedereen blij dus.

Door geld uit te geven. Ik bedoel maar…

Zelfs als je zegt, ik heb niet veel nodig, dan nog moet je eens gaan rekenen, wat je hebt uitgegeven. En dan zou je best nog eens kunnen schrikken. Neem het maken van een mooie wandeling. Hoe kwam je op dat mooie punt? Met de auto? Met de trein? Dronk je een kopje koffie onderweg? Nam je een kopje koffie mee in je rugzak? Nu we het toch over geld hebben, wat kostte die rugzak en wat kostte die thermosfles?

Voor heel veel geluk, is geld nodig, of op zijn minst een beetje geld.
Maar, en daar hebben de “nee, natuurlijk niet” zeggers volkomen gelijk, met alleen geld word je niet gelukkig. Je moet ook een beetje kunnen genieten. Van dat kopje koffie en die wandeling en al die bordjes.

Simon Carmiggelt verwoorde het ooit zo: Geld maakt niet gelukkig, dat heeft het met armoe gemeen.

lees ook eens : over meno en peno pauze of lees: en dat is het moment

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)