En dat is het moment…

vals

er zijn vele soorten vals, ik laat zien welke en waar ze zijn te vinden

We kennen ze allemaal: de positivo’s of moet ik ze de bevlogenen noemen. Of de rechtvaardigen, de wereldverbeteraars?

Jeminee, wat blijken er een hoop namen mogelijk te zijn voor een type wat wij allemaal kennen.
De wat hoger opgeleide vrouw, die bewust in het leven staat en haar weg heeft gevonden. Dat is natuurlijk heel mooi, niks mis mee. Ware het niet dat ze er levenswerk van heeft gemaakt, ook anderen op het bestaan van deze weg te wijzen. Ik zeg het niet goed: anderen met klem te adviseren deze weg ook in te slaan. Die zelfs enigszins vals worden, als jij die weg niet inslaat. Bedekt vals, lief vals, maar vals.

Ze zijn goed opgeleid en van goeden huize, ze weten hoe ze moeten verleiden. Ze hebben nog voor ze konden lopen geleerd om met een glimlach de wereld te veroveren. En desnoods met een aller schattigst pruillipje. Maar nooit met stampende voetjes. En zeker niet door haar opponent in de zandbak met een schepje op het hoofd te slaan, zoals als de meeste kinderen doen.

vals, met pruillipje

Ze leerde snel dat het – met name bij meisjes – weinig nut heeft om met een pruilmondje en een schuin gehouden hoofdje te zeggen: “nou hoorrr”. Daarvoor moest ze naar de juf. De meeste juffen vallen voor verdrietige kleine meisjes. En lopen naar de zandbak, om daar de zaak in der minne te schikken. Nou ja…in de minne van onze hoofdpersoon.

Zo banen de bevlogenen, of hoe je ze ook wil noemen zich een weg door het leven, op de basisschool en de middelbare school gaat dat allemaal nog prima.
Maar dan breekt het moment aan dat ze gaan studeren. En dan gebeurt er iets vreselijks: ze blijken niet het enige lieve meisje te zijn dat met behulp van glimlachjes, pruillipjes en de juf altijd haar zin gekregen heeft. Er zijn wel 100 meisjes die dat allemaal net zo goed of – o help- nog beter kunnen.

En dat is het moment dat onze positivo’s vals worden…. Bedekt vals, lief vals, maar vals.

Pas op !

lees ook eens : ik zeg het niet voor mezelf lees ook de prik !

like Like
7 antwoorden
 1. Caroline
  Caroline zegt:

  Oops, dat klinkt best gevaarlijk. Gelukkig ken ik zulke types niet, wel hun duurzame levensmotto maar niet dat ze dat anderen opleggen.

  Beantwoorden
 2. Tessa
  Tessa zegt:

  Erg leuk stukje weer geschreven. Mensen zeggen vaak over mij dat ik zo lief over kom, maar dat ik best pittig (laten we het zo noemen) uit de hoek kan komen….

  Beantwoorden
 3. Frederique
  Frederique zegt:

  Haha nou ik ben een absolute rechtvaardige/wereldverbeteraar maar ik herken me niet in de rest van je verhaal. Ben er wel eentje die met de voeten stampt. Ook op school.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)