Het verplichte sporttenue, ik zie mogelijkheden

sporttenue

Heel af en toe vlamde de discussie over het verplichte sporttenue voor vrouwen op, om vervolgens razendsnel weer te doven. Zo veranderde er niks.

Het heeft mij altijd verbaasd, dat vrouwen die kleding voorschriften pikten. Waarom zou je rond willen lopen in een zeer hoog op gesneden badpak, op het moment dat er miljoenen ogen op je gericht zijn? Mij een raadsel. Stel je staat daar en dat badpakje kruipt (zoals badpakjes doen) op in je bilspleet? In plaats van je te concentreren op je reuzesprong over het paard denk je “shit ik sta voor aap” Heel slecht voor je concentratie.

Onbegrijpelijk dus dat vrouwen niet veel eerder en veel harder zijn gaan protesteren tegen dat verpliche sporttenue. Hoe kan dat toch. Is het omdat ze blij zijn dat ze mee mogen doen, ondanks ons tere gestel?( zie vrouw en werk)
Want vergis je niet.

De eerste Olympische spelen werden gehouden in 1896.
Zonder vrouwen. In 1900 mochten ze mee doen, voor zwemmen en golf. In 1924 mogen ze ook turnen. Langzaam mogen ze meer, maar hard gaat dat niet. In 1976 mogen vrouwen pas meedoen met zogenaamde contactsporten. Contactsporten – voor de niet sportsters onder ons – zijn ook sporten als hand en basketbal. Ik bedoel maar, we mogen blij zijn dat we mee mogen doen en dus houden we onze mond stijf dicht. Als ze ons in apenpakjes willen zien, trekken we het pakje braaf aan.

Nieuwe regels voor het sporttenue…..

Gelukkig lijkt het tij te keren, er wordt luid en op verschillende plaatsen geprotesteerd tegen sommige van de verplichte apenpakjes. Vrouwen trekken een sporttenue aan waar ze zich wel prettig in voelen. Dat levert ze dan flinke boetes op, voor het zich niet houden aan de regels.

Ik snap de strijd van deze vrouwen. Ik ben het helemaal met ze eens, maar ik vind hun methode niet slim. Wat ze zouden moeten doen, is het eisen van gelijke kledingvoorschriften voor mannen en vrouwen, waarbij de kledingvoorschriften van de vrouw maatgevend zijn. Dus heren beach volleyballen vanaf nu in een broekje dat maximaal 10 cm lang is…

Ooo, wat zullen wij dames aan de buis gekluisterd zitten, als de heren in dit sporttenue het strand betreden. Alle wedstrijden gaan we volgen in de hoop een glimp van de jeweetwel op te vangen…
Denk je? Not

lees ook eens : de Olympische spelen

like Like
7 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik vind het verschrikkelijk dat de sporters niet zelf mogen kiezen waarin ze sporten. Of het nou om turnen of beachvolleybal gaat. Vrouwen zouden zelf moeten mogen kiezen waarin ze willen sporten

  Beantwoorden
 2. Gabrielle
  Gabrielle zegt:

  Dit wist ik helemaal niet, ik dacht gewoon dat ze het zelf lekker vonden sporten maar dat er regels voor zijn is wel heel vreemd hoor. Inderdaad, als de mannen dit ook moeten zit ik meteen voor de buis :P

  Beantwoorden
 3. Tessa
  Tessa zegt:

  Ik kan me nog herinneren dat ik op de middelbare school een verplicht sporttenue aan moest. Verschrikkelijk, ik voelde me daar totaal niet op mijn gemak in.

  Beantwoorden
 4. Frederique
  Frederique zegt:

  Het is echt niet meer van deze tijd en ik vind het meer dan belachelijk dat dit überhaupt weer gedoe heeft opgeleverd laatst. Iedereen lekker dragen wat ze willen.

  Beantwoorden
 5. Henk
  Henk zegt:

  Laat iedereen gewoon lekker dragen waar hij/zij zich het beste in voelt, of dat nu lang, kort, bedekkend of niet bedekkend is. Waar ik me over verbaasde was dat bij hoogspringen en polstokhoogspringen ze van die hele losse t-shirts en broeken droegen, terwijl ik juist bij die sporten iets heel nauws zou verwachten, omdat zo;n losse t-shirt net die balk eraf kan stoten. Maar zal wel een logica achter zitten want iedereen had dezelfde soort kleding.

  Beantwoorden
 6. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Het is inderdaad wonderlijk dat vrouwen in zulke kleine bikinislips moeten sporten. Ik vraag me dan af: Wie heeft dat in vredesnaam ooit bedacht? Is dat nog te achterhalen?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)