Over meno en peno pauze…

meno pauze

Wij vrouwen hebben een meno pauze en omdat mannen dan toch ook iets moeten hebben, kregen zij een penopauze.
Als je al vindt dat dit kinderachtig klinkt, bereid je dan op het ergste voor: het wordt nog veel kinderachtiger!

Het wordt echt niveau kleuterschool: je hebt de taart met een centimeter in gelijke stukken verdeeld en nog is er een kind dat jengelt: ”waarom heb ik altijd het kleinste stukjeee….”
Zo ging het dus ook met die meno-peno pauze.

Terwijl wij vrouwen in de deze meno pauze (pauze, waarom noemen we dit een pauze, een pauze waarvan??) opvliegers krijgen, menstruele dijkdoorbraken weerstaan en kilo’s aankomen, kregen die mannen he-le-maal niks.

In plaats van dat ze blij waren en alle goden in deze wijde wereld op hun blote knieën dankten, dat zij niks hadden, gedroegen ze zich als de al eerder genoemde kleuter. En zochten ze compensatie.
Ze kopen een motor, halen hun motorrijbewijs (de volgorde is bewust en geen tikfout) en als ze dan zo ver zijn dat ze op hun motor mogen rondscheuren, vragen ze de secretaresse van de zaak mee, om achterop te gaan zitten. Ze nemen altijd de secretaresse omdat er verder in hun buurt niet zoveel jonge blommen rondhuppelen. Of het zijn de vriendinnetjes van hun zonen, en dat durven ze dan weer niet…

hoe maken wij vrouwen de menopauze een beetje leuk

Goed ik heb het plaatje van de verschillende hormonale pauzes wel volledig geloof ik.
Ik kan eindelijk tot the point komen: hoe maken wij vrouwen die meno pauze ook eens een beetje leuker?
Dat is nog best een heel lastige vraag. Voor zover ik weet zit geen van mijn vriendinnen te wachten om op een motor rond te scheuren. En wel zeker niet met dat knulletje dat vorig jaar is aangenomen voor de ICT. (al is-ie nog zo schattig)

Maar wat willen wij wel, wat maakt ons stukje taart het grootste?
Ik weet het wel, wij vrouwen in de meno pauze, plannen jaarlijks een weekje weg. Naar een zonnig eiland, waar knappe jonge obers ons in de watten leggen. En doen of we vreselijk seksy zijn. Dat doen ze voor de fooi, dat weten we, maar dat mag de pret niet drukken.

Natuurlijk gaan we zonder mannen. En weet je wat we gaan doen? We gaan vreselijk lachen

lees ook eens; de een beners of lees : negatieve energie bestaat niet

like Like
Love
1
8 antwoorden
 1. Ladykiller
  Ladykiller zegt:

  De overgang is geen typische vrouwenzaak, maar ook mannen kunnen in de overgang komen. Bij mannen verandert ook de hormoonhuishouding. In tegenstelling tot vrouwen, blijven mannen in en na de overgang gewoon vruchtbaar. De overgang voor mannen wordt ook wel andropauze of penopauze (als variant op de vrouwelijke menopauze) genoemd.
  Mannen krijgen tussen hun 40ste en 50ste jaar te maken met veranderingen in de hormoonspiegel. Tot het 30ste jaar neemt de productie van het geslachtshormoon testosteron toe. Daarna blijft de aanmaak tot het 40ste jaar vrijwel constant. Vanaf het 40ste jaar begint de testosteronspiegel geleidelijk te dalen met ongeveer een tot twee procent per jaar. Die daling luidt de start in van de mannelijke overgang (penopauze), een periode die zich kenmerkt door haarverlies, minder spiermassa en een hoger vetpercentage. De testosterondaling gaat door tot ongeveer het 75ste jaar.

  Beantwoorden
 2. Marsha Alvarez
  Marsha Alvarez zegt:

  Haha leuk geschreven. Ik had nog nooit gehoord van een “peno-pauze”. Dacht dat dat altijd een midlife crisis was.

  Beantwoorden
 3. Kiki hasselton
  Kiki hasselton zegt:

  Ik moet hier enorm om lachen omdat ik nu in mijn overgang zit en het herkenbaar is. En bedankt voor de tip! Ik ga gelijk een weekje weg boeken zonder vent! ;-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)