Herfstsfeer en houten jaloezieën

houten jaloezieën

over houten jaloezieën en lekker binnen herst vieren

Het is niet zo origineel om te zeggen, maar het is nu echt herfst geworden: buiten is het fris en vooral nat. We kunnen verdrietig zijn over het definitieve einde van de zomer, maar kom op, juist het feit dat seizoenen komen en gaan, maakt het leven leuk.

Leefden we in de zomer vooral en veel buiten,  in de herfst gaan we weer naar binnen. En dat is ook fijn. Gisteren keek ik eens naar mijn voordeur: het wordt toch hoog tijd daar eens creatief met pompoenen te keer te gaan.

Sfeervolle houten jaloezien


De binnenboel, mag ook wel eens op de schop: een fikse schoonmaakbeurt  voor de boekenkast en de vensterbank eens opleuken met prachtige herfstkleuren. Wat ik echt heel mooi vind, zijn die sfeervolle houten jaloezieën die tegenwoordig niet meer zo verschrikkelijk duur zijn als een paar jaar geleden. Hout geeft echt een fijne  warme uitstraling. En bijna alles wat je op je vensterbank hebt staan, komt mooi uit tegen de natuurlijke hout kleur.

Een ander heel fijn aspect van houten jaloezieën is dat je kan bepalen hoeveel daglicht er binnen komt. Bij gordijnen en/of een zonnescherm, is dicht dicht en dan is je kamer behoorlijk donker. Daar word je natuurlijk ook niet vrolijk van, zeker niet als de dagen toch al korter worden…

Met houten jaloezieën kan je het licht fijn filteren. Als het weer eens zo’n grauwe dag is, waarop de ene na de andere badkuip naar beneden stort, dan kruip je met een goed boek op de bank. Zet je je jaloezieën zover open dat ze genoeg licht door laten, maar zo dicht dat je al die regen lekker niet ziet…Heerlijk toch, zo kom je de herfst en de winter wel door!

Wil je nog even een paar leuke tip voor een snelle vensterbank decoratie?
Hol een pompoen uit, vul hem met een flink stuk oase en maak daarin een herfstbloemstukje. Met gekleurde bladen en herfstbloemen (maar dat snapte je al )
Of zoek een houten blad, vul het met een paar verschillende pompoenen, dennenappels en gekleurde bladeren. Veel plezier

lees ook eens : de man die onderbroeken filmt of ontspullen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)