Herfst is ……

herfst

Herfst is dat jaargetijde waarin je wel een lekker behaaglijk vest aantrekt, maar nog geen sokken.
Nu stel ik sokken dragen altijd uit, want ik hou niet van sokken, maar dat terzijde.

Herfst is zo’n vreemde tijd tussen kou en warm in. Je hebt ook van die mensen, weet je wel. De ene dag zijn ze heel gezellig en aimabel en de volgende dag kijken ze je aan of je iets smerigs onder je schoen hebt. Vroeger sloeg ik dan aan het piekeren, zo van wat doe ik verkeerd, wat had ik moeten doen, zit er inderdaad iets onder mijn schoenzool?
Nu doe ik dat niet meer: ouderdom komt niet alleen met gebreken. Het komt ook met wijsheid. Sommige mensen zijn gewoon zo. Niks aan te doen.

Herfst dus ook. De ene dag is ze druilerig en miezerig. Een beetje zoals een puber met puberverdriet…niemand begrijpt mij en alles zit tegen…. Maar ondertussen wel een kilo zak M en M’s leegeten. En de volgende dat balen omdat de weegschaal uitslaat. Zo’n dag.

De andere dag is ze stralend en warm. In de mooist denkbare kleuren. Een echte Queen Mum.
Zo’n koningin in die in een prachtig gewaad vriendelijk naar het volk zwaait: jullie mogen me nog even bewonderen. Baad in mijn glans !  Ik gun het jullie….nog even en ik ben echt weg. Zorg dat je geniet!

Soms is herfst ook gewoon een helleveeg. Zwiepende takken, brekende bomen, badkuipen vol water over je onschuldig hoofd….Ze lijkt er van te genieten, want als je uit je schuilplaats komt, omdat je denkt dat het nu over is allemaal: dan krijg je alsnog de volgende badkuip zonder genade over je uitgestort.

En andere keren is ze verleidelijk als een animeermeisje: dan tovert ze diamanten tevoorschijn in oranje-gouden heggen, waar willig spinnen satijnen webben hebben gesponnen. En ze fluistert : “voorjou, voor jou, alleen voor jou.”

Met herfst weet je nooit waar je aan toe bent. Als je een jas aantrekt heb je het veel te warm. Denk je de volgende dag|: ik heb mijn lesje geleerd, dan sta je te bibberen bij de bushalte.

Ik hou van herfst. Met al haar onvoorspelhaarheid. Of misschien juist daarom.

lees ook bij Fictie Herfst

like Like
LoveLike
2
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)