Eens even lekker weg ( dromen )

even lekker weg

Het is eind februari, we hebben al de nodige stormen en buien doorstaan, en het regent opnieuw…
Ik kan het niet helpen, maar ik word een beetje sacherijnig van al die regen en kou. En wat dan het beste helpt, is even lekker weg dromen naar het voorjaar en leuke uitjes…

Even lekker weg: voorbeelden

Ieder jaar ga ik met een stel vrienden een paar dagen kamperen in het voorjaar. Dat doen we al vanaf de tijd dat onze kinderen nog maar net konden lopen… inmiddels doen we het zonder kinderen. Gemiddeld gaan we drie keer naar dezelfde ( kleine en groene ) camping, dan zijn we het zat en zoeken een nieuwe. Jullie kennen me, het is een sport om degene te zijn die het snelst een leuke, groene camping vindt. En ik verzeker je dat is geen eenvoudige opgave. Want onze eisen zijn niet hoog wat luxe betreft, maar we willen rust en ruimte ( en dat is ook een luxe )Dit jaar gaan we voor het eerst eens naar Zeeland, ik kan je niet vertellen hoeveel zin ik daarin heb.


Met een vriendin op stap

Omdat we, nu de kinderen de deur uit zijn, wat meer tijd hebben, hebben mijn vriendin en ik bedacht dat we er tussendoor nog best eens even op stap kunnen gaan.
Nu spreken we al met regelmaat in Utrecht af, omdat dat zo mooi voor ons beiden in het midden van de reis ligt, maar dan doen we meestal niet meer dan in een restaurantje neerploffen, een fles wijn bestellen en ….kletsen, kletsen, kletsen..
Deze ronde willen we eens wat meer doen dan alleen maar dat.
Het zal denk ik wel een bezoekje aan het Centraal Museum worden. Dat is werkelijk een heel leuk museum en ik ben er in geen tientallen jaren meer geweest.

Waar ik ook heel veel zin in heb, maar nog met niemand een vaste afspraak voor heb, is de tentoonstelling van Ed van der Elsken in Het Stedelijk museum in Amsterdam. “De verliefde camera” heet hij. Ed van de Elsken is echt een van mijn favoriete fotografen, zoals hij een beeld kan vastleggen dat vervolgens op je netvlies blijft plakken, dat kunnen er maar heel weinig. Na al die cultuur (even wegdromen) gaan lunchen bij Taarten van mijn Tante. Want die staan nog steeds hoog op de bucketlist. Ik weet niet wat het is, maar iedere keer beland ik in een ander cafeetje. Nou ja, Amsterdam heeft natuurlijk ook wel een paar cafeetjes….

Ook even lekker weg…

Wat mij ook heel leuk lijkt, maar nog niet op de bucketlist staat, is zo’n escaperoom ervaring. Ik zie het met regelmaat op facebook staan en ik hoor er leuke verhalen over. Ik durf dat best, ik neem gewoon zoonlief mee, die is slim en goed in spelletjes!
Minder gevaarlijk is misschien het escape-diner. Daar kan je in ieder geval heel makkelijk uit komen….
Het lijkt mij gewoon heel leuk, om zo’n diner te doen met mijn hele eigenwijze familie.
Samen codes kraken he?? En dan zorgen dat mensen uit de boeien komen?? Moet je die zussen van mij hebben! Ik voorzie buikpijn van het lachen…

lees ook: reizen, dat doen we in stijl 

en lees: vakantie stress

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)