Vakantie stress.

vakantie stress

Heb jij dat? vakantie stress? Ik dus nooit. Nooit gehad ook.
Mijn stelling is altijd, zo lang je je paspoort en je portemonnee bij je hebt, kan er weinig mis gaan.
Hooguit valt je vakantie wat duurder uit dan je gehoopt had… Zoals die keer dat hij dacht dat ik de slaapzakken voor de kinderen had ingepakt en ik dacht dat hij…
Altijd je portemonnee bij je hebben, ik zei het toch.

Ik ben maar een keer echt in de vakantie stress geschoten, en dat was toen we naar Malta gingen. Prachtig eiland, kan ik je van harte aanbevelen, maar, terug naar het onderwerp van gesprek: daar ging het dus mis. En ik had mijn paspoort bij me.
Het paspoort was nu juist het probleem.
Ik had me geen tel gerealiseerd dat Malta niet bij de EU hoorde. (wij spreken 1998) En dus niet naar mijn paspoort gekeken. Verlopen dus. Een hele week….

En toen was er vakantie stress

Nu kan je op het vliegveld je paspoort tijdelijk laten verlengen (ik zei al, het wordt hooguit een wat duurdere vakantie) Ik met die douane mee, op naar een nieuw, tijdelijk paspoort.
En dat duurde en dat duurde…
Ik keek ze smekend aan, wees op de vertrektijd van mijn vliegtuig, mijn arme man en kindertjes die nu alleen naar Malta zouden moeten, zonder moeder om voor hen te zorgen… (niet dat manlief het niet prima in zijn eentje afkan, maar een extra vlucht boeken…tja…het kan ook teveel geld kosten he…)
Het mocht niet baten. Ze waren onverstoorbaar… Een half uur voor de vlucht zou opstijgen waren ze klaar.

Man en kinderen stonden bij de ingang van de slurf, we doken naar binnen en herstelde van deze onverwachte vakantie stress.
Na 3 weken gingen we terug. De douane keek argwanend naar mijn vreemde paspoort. Ze aarzelden. Wat was dit? Toen ik ze vriendelijk vroeg of het niet zo was dat als dit paspoort goed genoeg was om Malta in te komen, ik er toch zeker wel mee Malta uit kon?
Daar bleek ik een punt te hebben.
Wat ik zeg: vakantie stress, volledig overbodig, zolang je je portemonnee en je paspoort bij je hebt…

lees ook: We gaan nergens heen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)