Hoe met vakantie gaan kan veranderen

vakantie verandert

De vakantie verandert, in de loop van de jaren is met vakantie gaan anders geworden

Vroeger.
Vroeger gooide we de tent in de aanhanger, prikte een land op de kaart en gingen fijn met de kinderen drie weken kamperen.
Denk niet dat ik overdrijf. Het ging echt zo. Wanneer we terug kwamen van vakantie, pakte ik uit en pakte ik weer in. Dan schoof ik het hele spul de garage in en als we weer met vakantie wilde, hoefden we het er maar uit te halen.
Prikken op de kaart is een beetje overdreven: toen de kinderen klein waren wilden we niet verder dan 8 uur rijden. Later overlegden we een beetje met elkaar waar ongeveer… Maar dat was het.
Het zorgde onveranderlijk voor drie heerlijke vakantie weken met natuur en cultuur.

Zonder kinderen..
Op een dag gaan de kinderen niet meer mee, dat is geen besluit, dat gebeurt gewoon. Ik begon ook mijn eigen bedrijf, we hadden het druk en we merkten dat we gewoon niet meer zo’n behoefte hadden aan 3 weken non-stop kamperen..

Een andere vakantie droom.

We waren al jaren van plan om samen alle hoofdsteden van Europa te bezoeken. Nou dat zijn er nogal wat, ik zie er van komen dat het niet gaat lukken. Hindert ook niks, een mens moet wat hebben om naar te streven…
Wat we wel merkten was dat we die stedentripjes heel erg leuk en heel erg gezellig vinden.. Wat we ook merkten was dat 2 van die tripjes net zo duur zijn als 3 weken kamperen…

De Tuin
Elke keer als ik p mijn fietsje stap richting tuin , ga ik voor mijn gevoel op vakantie. Na 5 minuten fietsen , fiets ik door de weilanden, weer 5 minuten later loop ik over het terrein. Ik ga altijd heel vroeg in de ochtend. Als het nog doodstil is. Dan zet ik in mijn kabouterhuisje een pruttelpotje koffie, ga voor het huisje zitten en kijk hoe de dag begint.
Toen we nog kampeerden was dat mijn mooiste moment van de dag….

Ver weg en dichtbij
In alle vroegte, buiten met een bak stomende koffie genieten van de dag die begint, daar blijk ik dus niet ver weg voor te hoeven.
Sterker nog, daar geniet ik nu van mei tot september van, in plaats van 3 weekjes.
Maar mijn verlangen om andere plekken o de wereld te zien, andere talen te horen spreken, ander eten te eten is onverminderd. Daar zijn die tripjes dus heel erg goed voor.

Ik vraag me af: zijn jullie manieren van op vakantie gaan erg veranderd in de loop van je leven?

lees ook: we gaan nergens heen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)