stijldip

Waar herken je een stijldip aan?

– iedere keer als je je kast opendoet, denk je: ik heb niks om aan te trekken.
– als je in de spiegel kijkt, vind je jezelf duf en saai.
– als je eerlijk bent geef je toe dat je al jaren hetzelfde  draagt .
– mensen zeggen: typisch iets voor jou,  van je kleding.
– je zou er liever anders uitzien, vrolijker en modieuzer.
–  rubrieken en programma’s met make-overs hebben je aandacht.

Wanneer je een of meerdere van deze symptomen bespeurt, hoef je heus niet in paniek te raken. Echt,  je hoeft niet naar een psychiateren ook niet  naar een huisarts en je hoeft zelfs niet naar een coach. Dit kun je helemaal zelf!

Hoe genees je jezelf van een stijldip?

Je zou natuurlijk geld kunnen uitgeven aan een kleuren-analyse. Die zijn duur, maar je krijgt kilo’s aandacht en zulke dames weten je ego een geweldige boost te geven. Bovendien ga je naar huis met een stalenboek van kleuren die je geheid goed staan. Als je, zoals ik, niet handig bent met kleuren is het best slim om te doen. Maar als je, zoals ik, een geweldige gierigaard bent,  vooral als het gaat om geld uit te geven voor jezelf, doe je het dus never nooit niet.
Dan kan je natuurlijk wel dit soort zaken googlen: dan weet je het ook en het kost niks. Enige nadeel is: je hebt geen aardige mevrouw. Die je glimlachend heeft verzekerd dat mintgroen he-le-maal jouw kleur is. Terwijl je groen haat. En zeker mint.

Je kan ook een vriendin, waarvan je vindt dat ze veel smaak heeft, om hulpvragen. Doet ze vast, de meeste vriendinnen die ik heb, zijn dol op sjoppen en geven graag goede raad. Echter ook hier zit natuurlijk een addertje onder hetgras…wat jouw vriendin mooi vindt en haar heel goed staat, hoef jij niet mooite vinden en het hoeft je ook niet te staan..

Een andere stap is om eens kritisch door je kast te gaan. Daar  liggen daar natuurlijk kleren die je al 10 jaar hebt, maar daar gaat het nu even niet om. het gaat erom welk kledingstuk je wel 10 keer tevoorschijn trekt. Een spijkerbroek? Een plooirok? En welke kleur? Is alles groen, bruin blauw of gebloemd? Mooi. Dat koop je dus niet meer.

Uitproberen.

Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat toen ik mijzelf de opdracht gaf geen( ik herhaal GEEN ) zwarte kleren meer te kopen, mijn garderobe een stuk interessanter werd.
Hou jezelf goed voor dat een Nieuwe JIJ, niet op een dag wordt geboren. Experimenteer.In dit opzicht is een Kringloopwinkel, de Koningsmarkt, Facebook: ik geef weg ect je bondgenoot. Ze zijn onmisbaar voor zij die uit haar stijldip wil komen. Want voor een paar euro kan je nog eens uitproberen, hoe een geruit houthakkers shirt je staat!
Denk niet alleen in kleding, denk ook in accessoires. Als jij uit je stijl-dip wil komen,hou dan op te denken dat jij geen: sjaaltjes, ketting, oorbel type bent. Hup! kom erachter dat je dol bent op lange, gekke kettingen, of kleine parels in je oren!

En tenslotte: wees blij met je stijldip! Omarm haar! Ze geeft je ruimte om nieuwe dingen te doen!

lees ook:  waarom draag ik wat ik draag?

Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye: 
:good: 
:negative:  
:scratch: 
:wacko:  
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose:   
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail:   
:-(     
:unsure:  
;-)