Een stijldip….

stijldip

Waar herken je een stijldip aan?
Hoe weet je of je te maken hebt met een stijldip, of dat je gewoon niet kan kiezen, of dat je misschien – want dat kan natuurlijk ook – misschien helemaal geen smaak hebt. Of wie weet heb je wat ik volgens mijn dochter heb: een smaak die enkele eeuwen achter loopt.
Om na te gaan of je een echte originele stijldip hebt en niet wat anders, maak je gewoon gratis gebruik van mijn authentieke stijldip test

De Stijldiptest

*iedere keer als je je kast opendoet, denk je: ik heb niks om aan te trekken.
*als je in de spiegel kijkt, vind je jezelf duf en saai.
*als je eerlijk bent geef je toe dat je al jaren hetzelfde  draagt .
*mensen zeggen: typisch iets voor jou,  van je kleding.
*je zou er liever anders uitzien, vrolijker en modieuzer.
*rubrieken en programma’s met make-overs hebben je aandacht.

Wanneer je een of meerdere van deze symptomen bespeurt, hoef je heus niet in paniek te raken. Echt,  je hoeft niet naar een psychiater en ook niet  naar een huisarts en je hoeft zelfs niet naar een coach. Dat laatste is natuurlijk jammer voor de coaches onder ons, ik heb laatst toch begrepen, dat de helft van de Nederlandse beroepsbevolking coach is, dus ze kunnen vast wel wat klantjes gebruiken. Maar meid, laat je niks wijsmaken.  Een stijldip te boven komen kun je helemaal zelf!

Hoe genees je jezelf van een stijldip?

Je zou natuurlijk geld kunnen uitgeven aan een kleuren-analyse. Die zijn duur, maar je krijgt kilo’s aandacht en zulke dames weten je ego een geweldige boost te geven. Bovendien ga je naar huis met een stalenboek van kleuren die je geheid goed staan. Als je, zoals ik, niet handig bent met kleuren is het best slim om te doen. Maar als je, zoals ik, een geweldige gierigaard bent, gaat dat niet werken. Ik ben het zusje van Dagobert Duck en ik val dood op een dubbeltje vooral als het gaat om geld uit te geven voor jezelf.

Als jij ook zo’n type bent, is een kleuren analyse, waar je voor moet betalen, niet jouw oplossing voor je stijldip.
Dan kan je natuurlijk wel dit soort zaken googelen: dan weet je het ook en het kost niks. Enige nadeel is dat je hebt geen aardige mevrouw hebt. Die je glimlachend heeft verzekerd dat mintgroen he-le-maal jouw kleur is. Terwijl je groen haat. En zeker mint.

Je kan ook een vriendin, waarvan je vindt dat ze veel smaak heeft, om hulp vragen. Doet ze vast, de meeste vriendinnen die ik heb, zijn dol op shoppen en geven graag goede raad. Jou even uit je stijldipje trekken: het is een kolfje naar hun hand.  Echter ook hier zit natuurlijk een addertje onder het gras…wat jouw vriendin mooi vindt en haar heel goed staat, hoef jij niet mooi te vinden en het hoeft je ook niet te staan..

Een andere stap is om eens kritisch door je kast te gaan. Daar  liggen daar natuurlijk kleren die je al 10 jaar hebt, maar daar gaat het nu even niet om. het gaat erom welk kledingstuk je wel 10 keer tevoorschijn trekt. Een spijkerbroek? Een plooirok? En welke kleur? Is alles groen, bruin blauw of gebloemd? Mooi. Dat koop je dus niet meer.

Uitproberen.

Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat toen ik mijzelf de opdracht gaf geen (ik herhaal GEEN, als in helemaal niet ) zwarte kleren meer te kopen, mijn garderobe een stuk interessanter werd.
Hou jezelf goed voor dat een Nieuwe JIJ, niet op een dag wordt geboren. Experimenteer. In dit opzicht is een Kringloopwinkel, de Koningsmarkt, Facebook: ik geef weg ect je bondgenoot. Ze zijn onmisbaar voor de vrouw die uit haar stijldip wil komen. Want voor een paar euro kan je nog eens uitproberen, hoe een geruit houthakkers shirt je staat!
En tegelijkertijd ben je ook nog eens zeer milieuvriendelijk bezig.
Denk niet alleen in kleding, denk ook in accessoires. Als jij uit je stijl-dip wil komen, hou dan op te denken dat jij geen: sjaaltjes- ketting- oorbel type bent. Hup! kom erachter dat je dol bent op lange, gekke kettingen, of kleine parels in je oren!

En tenslotte: wees blij met je stijldip! Omarm haar! Ze geeft je ruimte om nieuwe dingen te doen!

lees ook:  waarom draag ik wat ik draag?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)