Waarom houden vrouwen eigenlijk zo veel van wijn?

wijnfles

Een goed gesprek en een goede wijnfles: dat wordt een gezellige avond

Veel vrouwen vinden wijn lekker. Vaak wordt er wel wijn gedronken op feestjes, tijdens het uitgaan of tijdens een etentje. Wijn drinken geeft een speciaal gevoel en zelfs een saaie maaltijd wordt met wijn bijzonder. Je wilt natuurlijk wel de juiste glazen voor de wijn hebben. Er zit zeker verschil tussen witte wijnglazen, rode wijnglazen en champagneglazen. Wanneer je op zoek bent naar kristalheldere glazen dan is spiegelau een goede optie. Het geeft een chique uitstraling en dat roept klasse op. Ben je benieuwd waarom vrouwen nou eigenlijk zo van wijn houden? Lees dan verder. 

Verschil met mannen

Vrouwen hebben de associatie gezelligheid met wijn, het hoort bij een plezierige gelegenheid en zorgt voor romantiek. Ze vinden dat het past bij een beleving. Dat in tegenstelling tot mannen, zij vinden het vooral interessant om kennis op te doen over de wijn. Witte wijn is populairder bij vrouwen en veel vrouwen vinden het lekker om wijn te drinken. Dit kan gezellig thuis of bijvoorbeeld op vakantie. Mannen kiezen er juist voor om vaker rode wijn te drinken, maar dan voornamelijk tijdens het eten. Wanneer mannen naar een feestje gaan of met vrienden gaan drinken, dan kiezen ze toch ook vaak voor bier. 

De maaltijd moet bij de wijn passen 

Je wilt natuurlijk dat de wijn goed aansluit op het eten. Vrouwen vinden het belangrijk dat de wijn een gezelligheidsfactor is. Om het te laten aansluiten op het totaalplaatje, is het slim om een bijpassende wijn te kiezen voor het eten. Er zijn namelijk wijnen die beter aansluiten op visgerechten en andere wijnen juist weer op vleesgerechten. Een panamera chardonnay is een goede combinatie met kazen, gegrilde zalm of gevogelte. Je kunt ervoor kiezen om een andere wijn in te schenken bij het voorgerecht en bij hoofdgerecht. Het is leuk om een diner te verzorgen met elke gang een bijpassende wijn. 

Het uiterlijk van de wijnfles

Hoe een wijnfles eruit ziet, is ook belangrijk. Bij de aankoop van een fles wijn kijken vrouwen vaker naar het uiterlijk van de wijnfles. Wijnflessen met klassieke etiketten hebben vaak een hogere aankoopintentie. Deze worden vaak als kostbaarder ingeschat dan wijnflessen met moderne etiketten. Wanneer je een fles wijn cadeau geeft, is het leuk dat er een mooie verpakking omheen zit. Bij elke wijn is een bepaald verhaal te vertellen en dat is leuk om toe te voegen aan je cadeau, je kunt het bijvoorbeeld schrijven op een kaartje. 

Veel vrouwen houden dus van wijn omdat het voor bijzondere gelegenheden een mooie toevoeging geeft.

lees ook eens: geslaagd, vier een feestje

like Like
Love
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)