Waarom draag ik wat ik draag?

Waarom draag ik wat ik draag?

Ik vraag me vaak af: waarom draag ik wat ik draag? Ik kan een groene broek aantrekken, of een zwarte, ik kan er een met schotse ruiten dragen, of met paarse vogeltjes… Uit de honderdduizend mogelijkheden kies ik die ene bepaalde broek. Of rok, of jurk, of trui, of shirt.
Maar wat bepaalt nu mijn keuze? Dat vraag ik me al jaren af.
Ik ken mensen die zelfverzekerd zeggen: “dat vind ik niet mooi”. Of – nog erger – “dat is nu eenmaal mijn smaak”. Ja, hallo zeg, dat het je smaak is, dat je het mooi vindt, dat snap ik ook wel. Niemand gaat vrijwillig in een oude theedoek lopen… Of in het te klein geworden pak van haar vader. Maar hoe komt het dat je de groene broek wel mooi vindt en die met de paarse vogeltjes niet…

Draag je echt wat je mooi vindt?

Ik draag lang niet alles wat ik mooi vind. Zeeuwse klederdracht vind ik prachtig, maar ik heb het nog nooit gedragen.
Een echte hoepelrok zou ik ook best willen dragen. Nou ja, voor een dagje, want het fietst beroerd.
Zo kan ik nog wel meer opnoemen: lange zwierende hippierokken met een witte blouse met kanten stroken, helemaal leuk, met wapperende lange haren. Daar kan je zelfs mee fietsen!

Ik hoor mijn lezers bijna zuchten, wie wil er in deze tijd nu in klederdracht lopen?
Zo onpraktisch! Om van een hoepelrok maar te zwijgen, bovendien is zo’n hoepelrok zeer dieronvriendelijk. De walvissen legden haast het loodje omdat de dames in hoepelrok hun ribben nodig hadden…
Dat is helemaal waar. Maar het neemt niet weg, dat het wel mooi is!

Dat wat ik draag bepaalt wordt door de tijd waarin ik leef, is wel helder.
Maar hoe die tijd het voor elkaar krijgt mijn smaak te beïnvloeden, dat blijft voor mij een raadsel.

lees ook: Er zitten ergens mannetjes

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)