Een stille meerderheid heeft mij gevraagd…

meerderheid

Dacht ik toch dat we na de niet actieve herinnering van onze Mark, niet dieper konden zinken wanneer het gaat om absoluut waardeloze kul smoezen.
Op een bepaald moment, zo lijkt me, is toch de bodem bereikt van wat volwassen mannen, die een meer dan riant salaris verdienen, ons wijs kunnen maken met als doel  dat salaris te blijven verdienen

Daar heb ik me, lieve lezer, bijzonder in vergist. Waarvoor ik natuurlijk mijn excuses aanbiedt. Hmmmm, wat zal ik eens zeggen….Tjonge, tjonge, het valt nog niet mee, een flut excuus te bedenken. Hulde aan de tekstschrijver van Mark.

Maar, tekstschrijver van Mark, let op: het kan dus nog bonter.
Vandaag las ik dat Johan Derksen op tv terug komt, om dat een stille meerderheid hem dat gevraagd heeft.

Johan Derksen is een irritant mannetje dat veel geld verdient met zijn pogingen via het regelmatig en voorspelbaar uitlokken van relletjes, de kijkcijfers van het noodlijdende Talpa op te krikken.
Ik heb altijd geleerd dat je vervelende kinderen gewoon moet negeren. Geloof me het werkt en bij vervelende grote mensen werkt het nog beter.

De stille meerderheid ?

Geen woord over die man. Maar waar ik het wel graag eens over wil hebben is de term stille meerderheid.
Ik vraag me af: als de meerderheid stil is, hoe weet je dan dat ze er is?
Als mensen zich in een zaaltje uitspreken over een kwestie, dan doen ze dat vaak door hand op stekken. Een overzichtelijke, ordelijke manier van doen en…heel stil.
Alleen in dat geval zijn zowel meer als minderheid stil. Dus daar kan de term stille meerderheid niet op slaan.

Is er soms een mogelijkheid geweest om met een bord op je buik: Ik ben meerderheid en ik ben stil, langs het huis van mijnheer D te lopen? En hebben hij en zijn familieleden voor het raam gezeten en de passanten geteld? In dat geval wil ik toch graag even weten, hoe ze hebben voorkomen dat ze dubbel telden. Het moet wel eerlijk blijven natuurlijk.

Was er ergens een tv programma, is er ergens een app is er voor mijn part ergens een benzinestation, waar ik me – als ik dat wil – kan melden als stille meerderheid?
Maar als ik stille meerderheid ben, mag ik dan even  niet stil zijn om te zeggen wat ik denk??
En zo niet: wie beslist dan wat ik denk??

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)