Een beetje oneerlijk was ik wel….

oneerlijk

Ik geef het eerlijk toe: ik speel gewoon vals. Ik doe alsof, eigenlijk ben ik een beetje oneerlijk.

Als je nu sensatiebelust verder leest, hongerig naar mijn missstappen, wachtend tot ik in de gevangenis zit, dan heb je mooi pech.
Stop maar met het bakken van de cake-met-vijl-er-in. Of eigenlijk: ga gerust door met bakken maar laat die vijl er maar uit. Een lekkere vulling van appeltjes met kaneel, graag.

Want ik heb geen enkele strafbare oneerlijkheid gepleegd. Dat had je vast ook niet van mij verwacht. Ik ben een keurig mens, al zeg ik het zelf. In en In keurig. Ik betaal altijd netjes wat ik mensen verschuldigd ben, oké , soms doe ik dat op het nippertje. Ik spreek altijd met twee woorden – en soms met wat meer – en ik eet altijd mijn bordje leeg. Ook als ik het niet lekker vind.

beetje oneerlijk ??

Als ik oneerlijk ben, en dat ben ik dus, dan ben ik dat naar mezelf. Ik probeer al maanden af te vallen. Het is me gelukt mijn BMI van boven de 25 naar 24,7 te brengen. Volgens de test een keurig BMI voor iemand van mijn ll ( leeftijd en lengte)

Maar ik wil meer. Ik wil er nog een paar kilootjes af: dan lijk ik wat meer op de sprinkhaan die ik ooit was. Dan herken ik mezelf misschien weer in de spiegel.
Om dit na strevens waardige doel ( dat zullen jullie met me eens zijn ) te halen, mot ik natuurlijk wel wat doen….

En daar, lieve lezers, zit de pijn. Ik doe alles maar een beetje….Ik doe alsof…ik ben niet helemaal eerlijk. Een week lang verhulde ik me in smoesjes. Als lag ik in een bubbelbad, waar de spetters me elegant om de oren vlogen. Smoesjes die ik als een zacht zijden omslagdoek, om me heen drapeerde. Het voelde goed. Oneerlijkheid leek te lonen.

Tot ik vanmorgen weer op de weegschaal ging staan……

lees ook eens Opvliegers, daar doe ik niet aan

like Like
Ha Ha
2
13 antwoorden
 1. Manon
  Manon zegt:

  Ik speel vals in de weekenden en dat werkt super goed voor mij. Met mijn spierziekte mag ik niet te snel afvallen. Als ik een week ‘netjes’ eet val ik redelijk snel af, waardoor ik weer te moe word in mn spieren. In het weekend weer lekkere dingen en eind van de maand toch afgevallen zonder slappe spieren. Hoera voor vals spelen haha.

  Beantwoorden
 2. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Haha herkenbaar ;) heb het opgegeven en probeer een goede balans te vinden. Heb de weegschaal verbannen, of eigenlijk zijn de batterijen leeg en doe ik er geen nieuwe in.

  Beantwoorden
 3. Rory
  Rory zegt:

  Ai en hahaha. Herkenbaar. Niet voor wat betreft dit topic, maar wel op een andere manier. Bij mij werd het sinds het begin van Corona – en later weer in vakantietijd – wel erg gemakkelijk om een wijntje (of speciaalbiertje) te nemen. Het werd een gewoonte. En dat wil ik dus niet. Eerst allerlei smoesjes: donderdag is eigenlijk bijna weekend | ja, maar ik ben zo moe | ik ben er gewoon aan toe | In het eten zit toch al wat wijn verwerkt | maar het is maandag | elke dag een feestje. En ga zo maar door. Tot drie weken terug. Radicaal gekapt met doordeweeks een drankje doen en van de weeromstuit ook twee weekenden niet. Tikje lastig als de ander wel zijn ding doet. Maar heel eerlijk? Totaal geen moeite mee. Dat weet ik dan ook weer.

  Beantwoorden
 4. Jo-ann
  Jo-ann zegt:

  Hahaha wat heb je dit geweldig geschreven. Ik betrap mezelf er ook vaak op dat ik smoesjes gebruik. Maar toch is het mij een tijd geleden gelukt om 8 kilo af te vallen met Sonja Bakker.

  Beantwoorden
 5. jessie
  jessie zegt:

  Haha, ik verwachtte idd een grotere misdaad. Heerlijk die smoesjes ;-) Succes is geen kwestie van ‘proberen’ of ‘een beetje doen’, maar van all-in gaan. En kom ik aan met smoesjes, dan denk ik: hm, dan zal het voor mij toch niet zó belangrijk zijn.

  Beantwoorden
 6. lydia
  lydia zegt:

  herkenbaar. Ik ben ook heel goed in het voor de gek houden van mezelf. Ik heb gewoon een seizoensband. Over een paar dagen weer de winterversie. En verder last van plaatselijke huidverschuivingen.

  Beantwoorden
 7. Priscilla
  Priscilla zegt:

  Tjah, ik zou er ook nog wel een paar kilo af willen hebben, maar het lukt momenteel even niet. Als mijn hoofd er weer wat meer naar staat dan ga ik er weer voor!

  Beantwoorden
 8. rachel
  rachel zegt:

  haha vals spelen heb je uiteindelijk jezelf mee :maar snap het wel want afvallen is gewoon een dingetje ;) ik met mijn anorexia weet daar alles van. ik moet 45 kg aan komen en zit met een bmi van 11 in mijn maag dus ja vals spelen zit er hier niet in ;)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)