4 redenen om voor een elektrische scooter te kiezen

elektrische scooter

De laatste jaren is er wereldwijd een groeiende belangstelling voor elektrische scooters. De verwachting is dat deze belangstelling ook de komende jaren blijft groeien. Dit komt onder andere doordat er steeds meer elektrische scooters op de markt komen. Wil jij meer weten over deze scooters? In dit artikel vind je 4 redenen om voor een elektrische scooter te kiezen!

Het is milieuvriendelijk

Het feit dat een elektrische scooter beter is voor het milieu dan een benzine scooter is voor veel mensen de voornaamste reden om zich te oriënteren op de markt voor elektrische scooters. De elektrische scooter rijdt, zoals de naam al zegt, volledig op elektriciteit. Doordat een elektrische scooter niet op brandstof rijdt, stoot deze geen uitlaatgassen uit. Door te kiezen voor een elektrische scooter, draag je dus bij aan een schonere planeet. Is dit de reden dat jij kiest voor een e-scooter? Laad de scooter dan op met zo groen mogelijke energie van bijvoorbeeld zonnepanelen. Houd er wel rekening mee dat de productie van de accu wel impact heeft op het milieu. Helemaal groen is dit voertuig dus niet.

Rijden op elektriciteit is goedkoper

Hoewel de aankoop van een elektrische scooter vaak iets duurder is dan een traditionele scooter, bespaar je als eigenaar op de lange termijn wel geld. Het opladen van een elektrische scooter kost namelijk veel minder dan het tanken van een traditionele scooter op benzine. Afhankelijk van hoe leeg de accu is, ben je voor het laden tussen de €0,20 en €0,40 per keer kwijt. Hiernaast hoef je ook geen wegenbelasting te betalen, want elektrische voertuigen zijn hier wettelijk van vrijgesteld.

  1. Goedkoop om te onderhouden

Elektrische scooters hebben geen luchtfilters, olie, bougies, tandriemen, koppelingen en versnellingsbak. Er is daarom zeer weinig te onderhouden. Een elektromotor heeft bijna geen bewegende delen, waardoor de kans op slijtage kleiner is. De milieuvriendelijke ritten op deze scooters zijn niet alleen kosteneffectief, maar ze beperken ook het onderhoud tot een minimum. Zo bespaar je zowel tijd als geld.

  1. Onbezorgd rijden op jouw betrouwbare scooter

Je bent er vast mee bekend dat benzine scooters wel eens last hebben van startproblemen. Dit probleem heb je niet met een elektrische scooter. Deze scooter start altijd, weer of geen weer. Ideaal!

De elektrische scooter verzekeren

Overweeg je het om een elektrische scooter aan te schaffen? Na aankoop wil jij jouw favoriete voertuig natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Bij InShared ben je daarvoor aan het juiste adres. Voor elektrische scooters is er geen aparte verzekering. Met de scooterverzekering zijn alle scooters goed verzekerd, ook als deze op elektriciteit rijden.

Wil jij je nieuwe aanwinst gaan verzekeren, maar heb je nog geen specifieke scooterverzekering op het oog? Je kunt hier gratis een scooterverzekering vergelijken. Zo vind je binnen een paar minuten een passende en voordelige verzekering voor je nieuwe favoriete voertuig.

lees ook eens waar moet ik opletten bij de aanschaf van een elektrische scooter

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)