fbpx
Vrouw en geluk

Wat hebben we toch met de weegschaal?

weegschaal
Felice
Geschreven door Felice

Volgens mij is de weegschaal het enige apparaat in huis waar mensen een haat liefde verhouding mee kunnen hebben.
IK heb er lang over nagedacht, maar echt ik kan geen enkel ander apparaat verzinnen waar we ons emotioneel bij kunnen worden. Als de wasmachine, de droger, de magnetron, je mobieltje stuk gaat, dan zijn we hooguit geïrriteerd. En als we pijn hebben, dan hebben we dat in onze portemonnee.
En verder niks

Maar die weegschaal….

Er op gaan staan en dan tot de ontdekking komen, dat je toch 300 gram bent aangenomen: wat een snertweegschaal! Of je weegt je koffer voor je vliegvakantie: 3 kilo teveel!!
begrijpt die weegschaal dan niet dat we echt minimaal 6 handdoeken, 9 bikini’s, 12 paar schoenen en 2 föhns nodig hebben?

Dat zijn toch momenten waarop je de weegschaal hartgrondig haat.
Zo diep van binnen heb je je wasmachine niet verwenst toen die er mee ophield, terwijl je van een week was had liggen.

Het is niet raar dat we een emotionele band met onze weegschaal hebben. Diep van binnen weten dat we afhankelijk zijn van weegschalen. Zonder weegschaal kan ik de ingrediënten voor mijn brood niet afwegen, en dan wordt het een flut brood.  Als je niet de juiste verhouding gist/bloem hebt, dan wordt het niks.

En wat denk je van de apotheker, die tot op een honderdste millimilligram zijn medicijnen moet kunnen afwegen. Anders jaagt hij zijn patiënten de dood in. Is beslist zijn bedoeling niet.
Gewoon in een winkel, wil je ook zeker weten dat de kilo pasta die je koopt ook echt een kilo is. Anders voel je ik me bekocht.

Laten we eens een stapje verder gaan: Wat draagt Vrouwe Justitia?
Juist: een zwaard en een weegschaal.

Het zwaard is om het vonnis mee uit te voeren, maar voor het tot een vonnis komt, worden de argumenten gewogen. En waar worden ze gewogen? Juist op de weegschaal….

lees ook: Alles zo heerlijk nieuw

 

Like

Over de auteur

Felice

Felice

18 reacties

Geef een reactie