Opvliegers daar doe ik niet aan ! door Cynthia Poen

opvliegers


‘Opvliegers daar doe ik niet aan’ zei ik stellig. Litlle did I know zeg maar. Alsof ik mezelf ,eigenwijs, kon onttrekken aan de gang van de natuur.

Natuurlijk las ik weleens iets over de overgang, maar ik ontkende categorisch dat ik al in die jaren beland was. Serieus, ik voelde me gewoon te jong voor dat hele gedoe. Nog steeds zie ik mezelf, voel ik mezelf, jonger. Maar ik ben eenenvijftig and counting. Een vrouw in de overgang dat ben ik, phoe een serieus bizarre gedachte.

Niet dat het zo dramatisch is hoor, echt niet. Ik doe en leef nog steeds zoals ik altijd al deed. Maar misschien ligt daar wel precies het pijnpunt, is dat waar het schuurt, want ik ben niet meer dezelfde natuurlijk. In sommige gevallen is dat alleen maar goed. Maar dat ouder worden, soms overvalt het me ineens.

De overgang en de opvliegers

Ongemerkt bekruipen me dan gedachtes aan alles wat al is geweest en nooit meer terugkomt. En vraag ik mezelf oprecht af, of ik er wel genoeg van genoten heb, van al die jaren. Niet natuurlijk. Achteraf zijn onzekerheden en worstelingen pas totaal onnodig geweest, als je weet wat erna komt. Ook logisch. Ik heb vooral gedaan wat ik dacht te moeten. Ik heb lief gehad en gelukkig nog steeds, vol overgave. Meer en meer, omdat ik ook veel heb afgeschud en achtergelaten en o zoveel heb geleerd. Over mezelf, over het leven, over de liefde. Hoe waanzinnig prachtig is dat.

Wat die opvliegers betreft, ze zijn er, onherroepelijk, op de meest gruwelijke momenten. En tijdens die laatste hittegolf wist ik, serieus, regelmatig, niet meer waar ik het zoeken moest. Maar ook dit passeert, ooit.(toch?) Gelukkig woon ik op een plek met veel water :-). Want hoe oud ik ook wordt, plonsen kan ik nog steeds als de beste!

lees eens : waarom mag ik geen Brigit Bardot zijn

lees meer van Cynthia

like Like
Like
2
8 antwoorden
 1. Caroline
  Caroline zegt:

  Ja, ik zit er midden in. Vooral met de hittegolf afgelopen maand was het afzien. Er komen nu weer warme dagen aan dus ik haal de ventilator weer van zolder.

  Beantwoorden
 2. Wanda
  Wanda zegt:

  Ik hoop dat het bij mij net zo soepel verloopt als bij mijn moeder, want als ik collega’s wel eens hoor, dan is het bepaald geen pretje. Voorlopig nog geen last, maar gezien mijn leeftijd zit het er wel aan te komen.

  Beantwoorden
 3. Lodi
  Lodi zegt:

  Ik merk het af en toe met slapen, dat ik het heet heb en dan weer koud, ik hoop dat ik op mijn moeder lijk en er maar weinig last van zal hebben en wat het gevoel, van heb ik wel echt geleefd, dat heb ik zeker wel. Ik heb een fijne en goede tijd gehad, gedaan, gereisd, geleefd hoe ik wilde en ook nu doe ik toch wat ik wil en waar ik van geniet en heb nog veel meer plannen voor de toekomst.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)