fbpx
Vrouw en trends

De krant, voor al uw nieuws

nieuws
Felice
Geschreven door Felice

Zeker in deze rare angstige tijden, nemen we allemaal kilo’s nieuws tot ons. Iedere ochtend willen we weten hoe we ervoor staan. Meer of minder mensen op de overvolle IC’s. Meer of minder mensen overleden? Gaan we vooruit of gaan we achteruit.

Welk nieuws?

We zijn van dat nieuws allang niet meer afhankelijk van de krant: het staat op het wereldwijde web. We kunnen onze laptop aanklikken om het nieuws tot ons te nemen, we kunnen onze telefoon gebruiken om op de hoogte gehouden te worden. We kunnen er zelfs voor zorgen dat die telefoon ons ieder nieuwtje direct meldt. Daar kan geen papieren krant tegenop

Dat is reuze makkelijk allemaal, maar het heeft een nadeel. Het nieuws blijft je op die manier zo enorm achtervolgen.
Ieder moment van de dag vers nieuws, het is meer dan een normaal mens kan behappen vind ik.

Twee keer per dag nieuws

Kijk, vroeger had je twee keer per dag nieuws. De ochtend- en de avondkrant en dat was het dan.
Dan had je de rest van de dag (of nacht) om rustig over dat nieuws na te denken. Vierentwintig uur later, kon je dan weer verder. Soms is het goed om eens even tijd te hebben om na te denken, voor je van alles gaat vinden. Afgelopen zondag gaf Lubach daar een paar leuke voorbeelden van in “Lubach op zondag”!

En nu snap je…

Afgezien van de tijd om te denken, die je krijgt wanneer je maar om de twaalf uur vers nieuws krijgt, heeft een krant iets geruststellends tijdelijks. De krant van gisteren werd gebruikt door de bloemenman om een bos tulpen in te pakken. Of hij verdween in de kattenbak. In gezinnen waar geld even schaars was, werd hij naast het toilet gelegd… Nu begrijp je de hamsteraars ook beter, alhoewel die over het algemeen op een leeftijd zijn, dat ze dat nog meegemaakt kunnen hebben…

Like

Over de auteur

Felice

Felice

9 reacties

  • Ik las vroeger altijd de krant, maar sinds internet is de krant verouderd maar hebben ze vaak nog wel leuke reportages. Mijn schoonvader heeft nog een abonnement dus af en toe blader ik er nog wel eens door.

  • Ik lees eigenlijk altijd online het nieuws. Maar dit is inderdaad altijd bereikbaar, en vooral nu is dat wel eens vervelend.

  • Ik probeer het nieuws eigenlijk zo veel mogelijk te vermijden. Ik word helemaal gek door de overkill van nieuws

  • Ook ik lees nieuws digitaal en de laatste tijd vooral heel selectief. Ik vind dat de media te eenzijdig en vaak opruiend zaken deelt, dus dat probeer ik zoveel mogelijk te negeren. Via mijn werk (in de zorg) word ik ook goed geïnformeerd.

  • Ik lees alles digitaal en kijk het journaal, ik snap niet dat ze nog steeds met kranten staan, want alles wat in de krant staat is al oud nieuws. Ik kijk en lees nu trouwens minder, heb aan een keer per dag genoeg om alle info binnen te krijgen.

  • Ik lees sowieso alles digitaal. Wat mij heel erg verveelde op de duur waren al die premium artikels. Als je dan eens iets interessant zag dan kon je het niet lezen omdat je geen abonnee was..
    Daar heb ik echter nu een oplossing voor, ik heb nu een formule gekocht waarmee ik door de week alles kan lezen digitaal en op zaterdag zit de papieren weekendkrant in de bus. Echt zalig gewoon! Zaterdagmorgen rustig een krantje lezen in de zetel.

Geef een reactie