Fit zijn, fit blijven

fit

Eerlijk is eerlijk, ik ben niet meer zo fit als dertig jaar geleden. Sterker nog, 10 jaar geleden was ik fitter.

Ongetwijfeld verbaast deze uitspraak jullie geen tel. Als iemand van tegen de zestig dat tegen mij zou zeggen, zou ik denken: “dat lijkt me logisch”.
Maar voor mij is het dat niet, in mijn hoofd ben ik nog altijd ongeveer vijfentwintig, onvermoeibaar, onverslaanbaar. Niet kapot te krijgen.En dat alles zonder dat ik daar ook maar een tel moeilijk voor hoefde te doen.

De realiteit heeft me inmiddels anders geleerd. Om fit en fleurig te blijven, moet er tegenwoordig wel wat gebeuren. En dat heeft me – ik zal er niet om heen draaien – best wel moeite gekost. Tja als je ineens moet werken voor iets wat je altijd cadeau kreeg, dan is dat even slikken.

als het op fit blijven aankomt

Wat ik leerde als het op fit blijven aan komt, is vooral dat je een manier moet vinden, die je kan blijven volhouden. En die bij je past. Anders  doe je het een tijdje en dan hou je er langzaam aan weer mee op.
En dan ben je dus geen steek verder…

Zaken die ik goed volhoud

Yoga, is voor mij tenminste een prettige manier van ontspanning door inspanning. Ik heb wel yoga en Pilatus lessen gevolgd, dus ik weet ongeveer hoe het moet. Ik heb zelfs nog yoga leggings en die komen me nog steeds goed van pas. Pyjama uit, leggings aan en een stel oefeningen doen, die ik van internet heb afgehaald.
Heerlijk Zen stap ik onder de douche….

Seven minutes work out, doe ik elke dag, voor ik aan mijn yoga begin. Op

kom je een eindeloos aanbod van dit soort workouts tegen. Ook hier moet je iets zoeken wat bij je past. Want als je het lekker vindt om te doen, dan is het geen straf op die manier je dag te beginnen.

Kijk niet neer op elke morgen ongeveer 15 minuten bewegen.  Wanneer je elke dag een kwartier gestructureerd en stevig beweegt, beweeg je per week

Dat is drie kwartier langer dan dat uurtje sportschool (waarvan je ook nog eens de helft staat te verkletsen!)

Bovendien, elke dag even bewegen zorgt ervoor dat je echt fit blijft !

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)