De ideale zitbank in je woonkamer

bank

Hoe vind je de ideale bank ….voor mij is het geen vraag…

Ik ben een fantastische woninginrichter. In gedachten heb ik al wel duizenden imaginaire huizen ingericht. Huizen waar ik langs wandelde, huizen die ik op Funda bekijk en tenslotte ( sorry) de huizen van vrienden.

Inrichten in gedachten

In gedachten een huis inrichten, is zo heerlijk makkelijk: de muren krijgen als vanzelf de juiste kleur, zonder dat je de verfspetters van de vloer moet vegen.
Je kan behangen zonder echtelijke twisten, oooh blisss

De ideale bank

In de praktijk is een ideale woonkamer wat meer werk…Maar ja daar kan je dan ook echt in leven.
Voor mij begint de ideale woonkamer, bij het vinden van de ideale bank.
Banken zijn in een woonkamer zo alles bepalend. Neem bijvoorbeeld die grote hoekbanken die een tijd lang enorm in de mode waren. Daar zat je dus met zijn allen in een u-vorm elkaar aan te kijken
Grote salon tafel in het midden: en niemand kon een kant meer op.
Ik vond het persoonlijk helemaal niks.

De huidige trend, om met twee of drie kleinere banken in een ruimte te werken is veel speelser en geeft ook veel meer “lucht”.
Je kan er natuurlijk voor kiezen om twee banken in dezelfde uitvoering te kopen. Dat heb ik gedaan. Ik kocht een twee en een driezitter, ik heb ze allebei tegen een muur gezet, zodat ik er veel ruimte tussen had. Salon tafels heb ik weggedaan. Aan het uiteinde van elke bank staat een bijzettafeltje. Daar kan je je glas en boek op kwijt.

Je bank en kleur bekennen

Je kan er ook voor kiezen om twee verschillende kleuren banken aan te schaffen: kies dan wel voor dezelfde soort stof en kies kleuren die in dezelfde kleurencirkel zitten. Dus primaire kleur( rood, geel, blauwe) bij primaire kleur. Dit is best een beetje gewaagd, want dan krijg je twee stevige kleuren, bijvoorbeeld rood en blauw bij elkaar. Wat ik zeg: gewaagd maar veel leuker dan donker en licht rood bijvoorbeeld.
Wanneer je kiest voor twee secundaire kleuren ( groen, oranje, paars) wordt het beeld al veel rustiger. Menigeen zal deze kleuren combinatie typeren als: typisch zeventiger jaren.
Tenslotte kan je ook nog voor verschillende kleuren uit de tertiaire kleuren cirkel( geeloranje, roodoranje, roodviolet, blauwviolet, blauwgroen en geelgroen), dit zijn eigenlijk de makkelijkste kleuren om te combineren.

Wat je ook doet, vergeet niet eerst je ideale woonkamer heerlijk bij elkaar te dromen.

lees ook eens: een boekhouder als je zzp-er bent

like Like
2 antwoorden
 1. Nori78
  Nori78 zegt:

  Ik vind die bank op het plaatje ideaal, Felice. Die kat erbij maakt het helemaal af:-) Ik heb zelf een drie en tweezitter maar zit zelf vaak op een stoel omdat de katten de bank in gebruik hebben, hahah!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)