Huis en tuin

Alles is te leasen, ik zie tal van mogelijkheden

leasen
Felice
Geschreven door Felice

Je kan alles leasen, lees ik bij RTL: een spijkerbroek, zonnepanelen, een hamster: het maakt niet uit.
En dan volgen vele waarschuwende woorden: aan een leasecontract zit je altijd vast, als je niet op tijd betaalt, wordt er beslag gelegd op je inkomsten. Pas op, leasen kost veel geld.

Dat spreekt natuurlijk voor zich: sparen is en blijft de goedkoopste vorm van lenen. Maar in dit geval vraag ik me toch echt af of dat wel helemaal klopt.

Want als alles te leasen is, dan kan je dat leasen ook prima gebruiken om te kijken of iets je bevalt…
En als het tegenvalt, betaal je keurig de afgesproken termijnen af en daarna hou je er fijn mee op. Onder het motto: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald…

Neem het voorbeeld van de lease-cavia: Een cavia gaat gemiddeld toch zo tussen de drie en de vijf jaar mee. Je huurt zo’n beest voor zeg een jaar. Na drie maanden kom je er achter dat je kinderen echt helemaal niets met die cavia doen. Dan beeindig je na een jaar het contract. Wellicht was dat jaar cavia-lease duurder dan een normaal cavia-jaar. Maar je spaart toch maar mooi twee tot vier jaar cavia onderhoud uit.

leasen

Je moest dat gewoon met veel meer zaken kunnen doen.
Neem nu eens al die twijfelende dertigers. Wil ik me wel of iet binden, wil ik wel of niet een gezin???
Gewoon leasen die handel ! Gewoon een jaar met man en twee kinderen uitproberen, vin-je-ut-niks dan verleng je na een jaar ( of misschien is in dit kader 6 maanden handiger ) je contract niet. Geen echtscheiding, geen gedoe, he-le-maal niks. Je leaset gewoon een andere levensinvulling.

Bijvoorbeeld met een zeilbootje de wereld rond. (dit zou ik overigens alleen doen als je een contract voor drie weken kan afsluiten met extra redding mogelijkheden)
Of je wil een carrière als  musical ster, voetballen, CEO van een groot bedrijf? Gewoon even een maandje of wat leasen die hap. Dan kom je er vanzelf achter dat je er en het talent niet voor hebt en dat je er ook geen klap aan vindt. Dat scheelt jaaaaaren trainen.

Alles leasen: ik zie duidelijk mogelijkheden….

lees ook eens: Holland got talent doet talent geen goed

Like

Over de auteur

Felice

Felice

Geef een reactie