Badkamer schilderen? 5 tips

badkamer verf

De badkamer is een van die ruimtes in het huis waar je even lekker alle aandacht aan jezelf kunt besteden. Even lekker opfrissen, en goed voor jezelf zorgen. Een ruimte die dus zeker de nodige liefde verdient wanneer het gaat om de uitstraling. Je moet jezelf er natuurlijk wel goed voelen! Nu kun je veel doen wanneer het om decoratie gaat, maar een schilderbeurt op zijn tijd kan ook zeker geen kwaad. We vertellen je alles over badkamer verf  Met deze tips zorg je ervoor dat jij deze klus in een handomdraai geklaard hebt, en er nog jaren van kan genieten. 

  1. Matte verf of glansverf?

Maak allereerst een van de meest belangrijke keuzes: ga je voor mat, of toch voor een glansverf? Dit hangt natuurlijk af van het oppervlak dat je gaat schilderen. De deuren kunnen gerust wat glans gebruiken; de muren zijn daarentegen beter met een matte verf te schilderen.

  1. De invloed van water op de verf

Als je verstandig bent breng je eerst een waterdichte primer aan voordat je aan het verven gaat. Op deze manier kun je schimmel en vochtplekken voorkomen. Let daarna natuurlijk ook goed op bij het kiezen van de verf. De standaard muurverf die je ook in de woonkamer zou gebruiken is waarschijnlijk minder goed bestand tegen vocht dan een specifieke verf voor de badkamer. De badkamer is nu eenmaal een vochtige ruimte.

badkamer verf

badkamer verf

  1. Kleuren en thema’s kiezen

Je badkamer zou een oase van rust moeten zijn. De plek waar je de ervaringen van de dag even van je af laat glijden, en heerlijk kunt ontspannen. Houdt hier dus ook rekening mee met het kiezen van de kleuren. Knalkleuren zoals rood en geel zijn misschien minder geschikt om een rustige uitstraling te creëren dan de meer spirituele kleuren zoals paars en lichtblauw. Gebruik een waaier met RAL kleuren om te kijken waar je rustig van zult worden. Vaak kun je het beste een specifieke kleur combineren met een witte basis in ral 9001 of een antraciet grijze basis is ral 7016 voor meer rust in de badkamer.

  1. Kleuren en psychologie

Zo heeft iedere kleur ook zijn eigen werking op onze psychologie. Waar rood passie en agressie op kan wekken, wekken kleuren zoals groen en blauw juist meer rust en ontspanning op. Doe vooraf even wat onderzoek over de invloed van kleuren en welke betekenis deze kleuren voor ons kunnen hebben. Interessant leesvoer, en het helpt je ook meteen een keuze te maken.

  1. Speciale badkamerverf

Nu kun je er ook voor kiezen om het budget iets ruimer te maken, en het direct goed aan te pakken. Er bestaat namelijk speciale badkamerverf. De zones die direct in contact komen met water (denk bijvoorbeeld aan de wanden) kunnen het beste geschilderd worden met een spatwaterdichte verf. Je kunt ook kiezen voor tadelakt: dit geeft de uitstraling van een pas geschilderde badkamer én is geheel bestand tegen water.

lees ook: 4 tips om te stoppen met roken

of: verhuistips

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)