4 tips voor het kiezen van rolgordijnen

gordijn

Wil je rolgordijnen kopen, maar weet je niet wat je moet kiezen? Afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt, heb je voor je huiskamer, keuken en badkamer verschillende rolgordijnen nodig. Dit zijn vier tips voor het kopen van de juiste rolgordijnen voor jouw huis: 

Verduistering of doorschijnend rol gordijn?

Denk bij de keuze van de stof van het rolgordijn eerst na over de vraag of ze geen licht mogen doorlaten of dat je kiest voor een gordijn die het licht filtert. Als je voor een verduisterend rolgordijn gaat, zorg er dan voor dat deze het raam volledig bedekkt. Je kunt ook rolgordijnen kiezen die breder zijn dan het raamkozijn. Als ze daardoor dicht tegen de muur hangen, weet je vrijwel zeker dat er geen licht naar binnen komt.

Kies een waterdichte rolgordijn in keukens en badkamers

Vochtbestendige rolgordijnen zijn de beste keuze voor badkamers. Doordat ze op een speciale manier zijn behandeld, wordt voorkomen dat ze gaan schimmelen in deze vochtige ruimte: dat is heel prettig en fris! Ook voor de keuken zijn vochtbestendige rolgordijnen een uitkomst. Zeker als het raam zich vlakbij het fornuis of het aanrechtblad bevindt. De eventuele spetters die op het gordijn komen, kunnen dan meteen worden weggeveegd in plaats van dat ze in de stof doordringen.

Zo kies je rolgordijnen voor dakramen

Weet je niet welke rolgordijnen je voor dak- of zolderramen moet kiezen? Er zijn speciale rolgordijnen die aan de zijkanten door een rails lopen en die je voor het raam kunt schuiven zonder dat ze loskomen. Ook deze zijn er in zowel verduisterende als licht doorlatende stoffen.

Ecologische rolgordijnen

Ecologische rolgordijnen, of duurzame rolgordijnen, zijn gemaakt van gerecyclede petflessen of overgebleven katoen uit de kledingindustrie. Deze rolgordijnen zijn ideaal als je verantwoorde en milieuvriendelijke keuzes wil maken of een statement wilt neerzetten met je raambekleding.

lees ook: het voordeel van plisse gordijnen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)