Wel weten maar niet willen

seksuele geaardheid

Het gesprek in het tv-programma  -ik geloof dat het M was –  ging over het boek van Splinter Chabot: Confettiregen, waarin hij zijn worsteling met zijn homo seksuele geaardheid beschrijft.

Ik bleek, net als heel veel anderen het gevoel te hebben: “Nou daar hoef je tegenwoordig toch echt niet meer mee te zitten” Ik had me niet meer kunnen vergissen. Ook wanneer je weet dat je niet verketterd en verguisd zal worden van wege je seksuele geaardheid, dan nog is het niet leuk om anders te zijn…

Het roept, zo leer ik, een gevoel op van alleen tegen de massa. En eerlijk gezegd er is natuurlijk niet veel voorstellingsvermogen voor nodig om dat te begrijpen.  Splinter Chabot maakt dat zeer helder, door te stellen dat hij wel iets moet vertellen over zijn seksuele geaardheid, waar iemand die heteroseksueel is, nooit zal hoeven te vertellen: “He mensen, jullie moeten het even weten: ik ben hetero…

Anders zijn, is niet direct leuk. Daarom worstelen veel mensen met hun anders zijn: ze weten het wel, maar ze willen het niet.

een herkenningspunt met een andere seksuele geaardheid

Dat gaf mij een herkenningspunt van heb ik jou daar. Ik heb niet onder ogen hoeven zien, dat mijn seksuele geaardheid in de groep van 20 % ( ongeveer) viel, maar ik heb vaak genoeg in mijn leven onder ogen moeten zien, dat het allemaal anders was, dan ik wilde.

Mijn eerste volkomen mislukte relatie bijvoorbeeld. O, ik wist best wel, dat de zaak niet deugde, maar ik wilde het echt niet weten…Vraag me niet waarom niet. Twee en dertig jaar na dato, zou ik het nog niet kunnen zeggen.

Wat ik wel met zekerheid durf te zeggen, is dat ieder volwassen mens mee maakt dat je heel goed weet hoe de zaken in elkaar zitten en wat je daaraan moet doen. Maar dat dat nog niet wil zeggen, dat je dat ook wil en kan.

En zo zie je maar, je hoeft helemaal niet hetzelfde te zijn, je hoeft niet dezelfde seksuele geaardheid te hebben, om elkaar heel goed te kunnen begrijpen.
Er is niet meer en niet minder voor nodig dan even een blik naar binnen te werpen. Naar dat stoffige hoekje in jezelf, wat je bij voorkeur negeert.

like Like
Like
3
5 antwoorden
 1. Sherry
  Sherry zegt:

  Ik ben benieuwd naar het programma en boek. Ik heb hier ook een boek liggen over de seksuele geaardheid van de vrouw.

  Beantwoorden
 2. Joyce - SomedayTodayNL
  Joyce - SomedayTodayNL zegt:

  Seksuele geaardheid zou nog veel meer geaccepteerd moeten worden! Veel mensen denken dat we hier in Nederland zo openminded zijn, dat mensen met een ‘andere’ geaardheid daar open in kunnen zijn, maar ik denk dat dit in de praktijk nog vies tegenvalt.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)