Het grote voordeel van Plissegordijnen

plissegordijn

Mijn bureau onder het raam, met plissegordijnen, moet dat lukken.

Ik heb een heerlijk kantoor. Aan de achterkant van het huis, lekker rustig, met het oog op de tuin.
Mijn liefje wat wil je nog meer?

Nou ….tja…kijk…die kamer ligt op het zuiden. In de winter heerlijk, maar in de zomer, schijnt de zon wel erg onbarmhartig naar binnen.
Omdat ik niks kan zien als de zon pal op het raam staat, had ik mijn bureau (ik ben in het bezit van een prachtig voorvaderlijk bureau) altijd tegen een muur staan. Dan komt de zon van opzij en dat gaat dan nog wel.

Wanneer je bureau tegen een kale muur staat, is dat natuurlijk heel goed voor je concentratie. Maar dank u beleefd, ik ben gezegend met uitstekende concentratie. Vind ik zelf.
Nu had ik tegen die muur wel een schilderij, een prachtig schilderij, op afbetaling bij de kunstenares zelf gekocht. En  ik heb er een prikbord hangen. Ook heel leuk, mooi idee dat ik van Pinterest heb afgekeken.
Maar toch…Ik zit nu eenmaal liever voor een raam. Kijk naar de bomen, kijk naar de meeuwen tegen een strakblauwe lucht…Dat geeft inspiratie.

een plissegordijn, dus…

Dus, een paar maanden geleden, zetten mijn man en ik, het voorvaderlijke bureau onder het raam. Heerlijk! Behalve als de zon naar binnen schijnt. En dat doet –ie. Het Zuiden, weet je nog?

Dus trek ik de vitrage dicht, en omdat die niet lekker sluit, zet ik ze aan elkaar vast met een knijper.
Het werkt, maar….ik kan niet meer naar buiten kijken…En frankly: het ziet er wel zeer cheap-ass uit.
Niet Pinterest waardig, zal ik maar zeggen.

En dus heb ik besloten, niet langer het zusje van Dagobert Duck te zijn en eens lekker geld aan mezelf uit te geven. Ik ga plissegordijnen kopen. Die dingen zijn echt ideaal. Waar ik me nu al op verheug is dat ik ze daar dicht kan doen, waar de zon echt naar binnen schijnt: boven, onder of in het midden van het raam, en dat voor de rest het raam open blijft. Zodat ik de meeuwen kan volgen op hun vlucht, op een moment dat ik even om inspiratie verlegen zit…

en lees ook eens: print het tapijt

like Like
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)