3 x de beste verlichting voor jouw badkamer

type licht

Welk type licht heb je nodig in de badkamer??

De badkamer is meestal één van de kleinste ruimtes in huis, daarom denk je misschien dat je met slechts een paar plafondlampen weg kunt komen. Het aanbrengen van make-up vereist echter andere verlichting dan het nemen van een bad of het drogen van je haar. Met de juiste lampen zorg je  ervoor dat de hele badkamer multifunctioneel is. 

Plafondlampen

Deze lampen zijn geweldig voor het verlichten van de hele badkamer. Als ze juist zijn geplaatst, vermijd je lelijke schaduwen en onflatteus licht. Plaats ze dan ook niet direct boven het bad en de douche. 

Ook kun je beter geen plafondlampen plaatsen boven de ruimte waar je staat als je je tanden poetst of make-up opbrengt. Hier plaats je beter wandlampen of zorg je voor verlichting aan de bovenkant of zijkant van het kastje boven de wastafel. 

Lampen met dimschakelaar kunnen ervoor zorgen dat je badkamer sfeervol verlicht is als je en bad neemt en helder verlicht is als je je haar verzorgt.

Wandlampen

Verlichting op ooghoogte is het beste voor het aanbrengen van make-up of het reinigen van je gezicht. Dit type licht werpt geen schaduwen. De meest gelijkmatige verlichting verkrijg je door meerdere lampen.

Hanglamp

Het doel van de hanglamp in de badkamer is meestal decoratief. Het is echt bedoeld als aanvulling op de andere verlichting in de kamer. Let op dat je lampen gebruikt die geschikt zijn voor gebruik in de badkamer.

Het beste type licht voor de badkamer

Het beste type lamp voor de badkamer is een lamp die energiezuinig is, een koele lichtkleur heeft en het volledige lichtspectrum verlicht. Dat geeft de beste kleurweergave en het meeste gebruiksgemak. Denk bij dit type lampen aan LED spotjes of halogeen lampen. Let er bij de aanschaf op dat de lampen spat- of sproeiwaterdicht zijn. Bij Lampdirect kun je verschillende soorten lampen kopen die voldoende aan deze eisen.

lees ook eens: koop je telefoon refurbished

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)