3 Tips hoe je relaxt blijft tijdens én na de vakantie! Door Ilia Diepbrink

stressvrij

Ilia Diepbrink over stressvrij zijn (en blijven)

Hé hè, de zomervakantie staat bijna voor de deur. Het was zwaar de afgelopen maanden maar nu kun je eindelijk even bijkomen. Lekker niksen, of misschien heb jij een heerlijke doe-vakantie gepland. Als je maar voor ontspanning zorgt. Zodat je weer oplaadt, want dat heeft ieder mens nodig. 

Maar hoe zorg je er nu voor dat je dat lekkere vakantie gevoel vasthoudt?
Met deze drie tips loop ik hier alvast op vooruit, zodat jij tijdens én na je vakantie stressvrij en energiek blijft.

Altijd ‘aan staan’
In mijn werk ben ik elke dag met mensen bezig, actief luisteren en handelen, met aandacht voor hun welzijn. Daar geniet ik van, ik doe niets liever! Dat is wie ik ben. Eigenlijk ‘sta ik altijd aan’.  Misschien herken je dat wel. Altijd dat ene ‘sprietje’ met aandacht voor je werk, je klanten. Voor iedereen is het belangrijk afstand te nemen en te onthaasten, wanneer je vrij bent. Je hebt tijd nodig om op te laden, zodat je energiek en krachtig blijft. 

3 Tips

Met deze drie tips kun je moeiteloos aan de slag om ook na je vakantie stressvrij te blijven.

 1. Zorg goed voor jezelf
  Laat je niet verleiden door de claim die anderen op je leggen. Zij zijn inmiddels wel gewend dat je altijd voor ze klaar staat. Dus waarom zouden ze daar nu opeens mee stoppen? Alleen jij kunt het initiatief nemen om goed voor jezelf te zorgen, dus geef dat prioriteit. En ik weet dat zorgen voor anderen altijd belangrijk voor jou is. Daarom voor jou deze quote: Pas als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook voor anderen zorgen.’
 2. Laat je telefoon wat vaker met rust
  Laat jij je leven beïnvloeden door echte mensen of door je telefoon? Natuurlijk is het leuk om te zien of je al ‘likes’ hebt. Dat geeft je namelijk een boost dopamine, het ‘geluksstofje’ dat je hersenen aanmaakt als beloning voor gedrag. Maar het is ook verslavend. Voor dat je het weet vergeet je de echte wereld om je heen. Ook die mail of whatsapps van je werk hoef je echt niet buiten werktijd af te handelen. In Frankrijk is het zelfs al een aantal jaar bij wet verboden dat werkgevers mail of apps versturen naar hun medewerkers! Vrij = vrij en morgen is er weer een nieuwe werkdag.
 3. Verveel je eens
  Het is niet normaal om continue bezig te zijn. Altijd overal bij willen zijn, niets willen missen! Ik betrap mezelf er soms op dat ik een lange tijd achtereen in de ‘doe-stand’ sta. En de momenten dat ik me dat bewust wordt dan trap ik even op de rem. Sta bewust stil bij dat wat er is, in het hier en nu. Ik noem dat ‘mijmeren’. Een moment waarin je niets doet en gewoon bent wie je bent. Daag jezelf uit om niet al je beschikbare tijd in te vullen met activiteiten, maar neem eens de tijd om je te vervelen. Het geeft je de ruimte om je gedachten te ordenen,  het creatieve deel van je brein aan te spreken en nieuwe energie op te laden!

Wil je meer?

Met mijn artikelen hoop ik je te inspireren óók goed voor jezelf te zorgen. 

Was dit artikel interessant voor je? En wil je meer praktische tips en inspirerende praktijkverhalen ontvangen, over hoe je óók goed voor jezelf zorgt en stressvrij blijft? Meld je dan nu hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Fijne zomer!

ilia

Ilia Diepbrink Burn-Out Preventie Coach

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)