Vervelen we ons of zo ?

reden voor een feestje

Nou zegt het meisje voor me in de trein: “is 1 jaar getrouwd zijn reden voor een feestje ? ”
Uit het gesprek , dat ik schaamteloos afluister, maak ik op dat ze een gezellig vriendinnen avondje wilde plannen. Nu zegt een vriendin af. Die gaat haar eenjarig huwelijk vieren. Met haar man, dat dan wel.

Ik moet het meisje gelijk geven : wanneer een jaar getrouwd zijn al reden voor een feestje is, wat moet je dan nog als je de 25 jaar aantikt? Care afhuren met circus en al ??

Valt het mij op omdat ik een zeurpiet ben, of is het zo dat we steeds meer feestjes vieren?
Ik noem er eens een paar op waar we met z’n allen 15 jaar geleden nog nooit van gehoord hadden.

Laat ik beginnen met de gender reviel party. Met alle respect en ik wil niemand beledigen, maar wat een rare party is dat!
Je belt als trotse zwangere dus niet meer je moeder en je beste vriendin en brult : Het is een JONGEN!! cq een MEISJE !!!
Nee, je nodigt iedereen uit en je verzint een truc. je bakt een taart met een roze dan wel blauwe binnenkant, je stopt balonnen vol blauwe of roze confetti. Wanneer iedereen zit snij je de taart open, prik je de ballonnen door…en iedereen roept : ahhhhh een…..
Snap ik de lol niet van…

Nog een reden voor een feestje

In het kader van zwanger zijn,kan dat met goed fatsoen ook niet meer zonder babyshower. Een feestje waarbij de aanstaande moeder een heleboel spullen krijgt en volwassen vrouwen spelletjes doen.  Begrijp me niet verkeerd : ik gun dat de aanstaande moeder van harte. Ik doneer graag. Maar waarom moet ik een wedstrijdje luier verschonen op een baby-pop doen??

Over jong geluk gesproken : kennen jullie van vroeger de vrijgezellen-party? Ook zo’n raar verschijnsel. Het idee was : de jongeman mag nog een keer “los” gaan voor hij in het gareel “moet”  Zeer terecht hebben vrouwen tegenwoordig ook hun vrijgezellen party.
Maar de vraag die mij hier altijd bij bekruipt is : als je nog even je vrijheid moet vieren, moet je dan wel trouwen??

En zo kom ik op de wezenlijke vraag : waarom vieren wij deze feestjes? Wat zit daar achter? Vervelen we ons, ofzo?

like Like
19 antwoorden
 1. Annemarie
  Annemarie zegt:

  Ik vond het erg leuk om een babyshower te krijgen, maar het ligt inderdaad wel aan wát er dan gedaan wordt. Heb er zelf ook één georganiseerd voor een goede vriendin en zij waardeerde het heel erg. We hebben het leuk en netjes gehouden met een high tea ;-) Gender reveal vind ik zo overgewaaid uit Amerika. Ik vond het leuker om het in persoon te vertellen, dus dat ben ik inderdaad met je eens.

  Beantwoorden
 2. tamara
  tamara zegt:

  Ik vind je blog erg grappig om te lezen maar ik maak mij wel ”schuldig” aan de feestjes haha. Ik ben bijna 1 jaar getrouwd en vind het zeker leuk om daar een klein feestje voor te geven en een baby shower zal ik ook zeer zeker gaan doen als het eindelijk zo ver is, vind het juist een erg leuke manier en gewoon erg gezellig

  Beantwoorden
 3. Dhini
  Dhini zegt:

  Ik vind zo leuk om te kijken/lezen naar zo`n feestje. Jammer dat toen ik zwanger was, nog geen soort dit feestje, Anders ga ik ook doen

  Beantwoorden
 4. Jasmijn Bult
  Jasmijn Bult zegt:

  Ik snap inderdaad de reactie, en het is zeker waar. Ik denk dat het een manier is om weer offline met elkaar te kunnen zijn, meer aandacht voor elkaar

  Beantwoorden
 5. Kelly
  Kelly zegt:

  Leuk stuk! Ik herken mezelf hier in. Ik heb wel een babyshower gehad, maar dan zonder al die gekke spelletjes hoor. Dat hoeft van mij ook allemaal niet!

  Beantwoorden
 6. Melissa
  Melissa zegt:

  Gender reveal party zal ik later ook wel doen omdat ik het zelf erg leuk vind. De rest hoeft van mij niet. Maar vind lwuk om het moment te delen wat het geslacht mocht zijn als ik ooit zwanger ben

  Beantwoorden
 7. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ehm… goede vraag. Ik denk om een belangrijke gebeurtenis te markeren of zo? Maar zelf houd ik helemaal niet van feestjes dus echt begrijpen doe ik het ook niet.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)