fbpx
Liefde en relaties

Vervelen we ons of zo ?

reden voor een feestje
Felice
Geschreven door Felice

Nou zegt het meisje voor me in de trein: “is 1 jaar getrouwd zijn reden voor een feestje ? ”
Uit het gesprek , dat ik schaamteloos afluister, maak ik op dat ze een gezellig vriendinnen avondje wilde plannen. Nu zegt een vriendin af. Die gaat haar eenjarig huwelijk vieren. Met haar man, dat dan wel.

Ik moet het meisje gelijk geven : wanneer een jaar getrouwd zijn al reden voor een feestje is, wat moet je dan nog als je de 25 jaar aantikt? Care afhuren met circus en al ??

Valt het mij op omdat ik een zeurpiet ben, of is het zo dat we steeds meer feestjes vieren?
Ik noem er eens een paar op waar we met z’n allen 15 jaar geleden nog nooit van gehoord hadden.

Laat ik beginnen met de gender reviel party. Met alle respect en ik wil niemand beledigen, maar wat een rare party is dat!
Je belt als trotse zwangere dus niet meer je moeder en je beste vriendin en brult : Het is een JONGEN!! cq een MEISJE !!!
Nee, je nodigt iedereen uit en je verzint een truc. je bakt een taart met een roze dan wel blauwe binnenkant, je stopt balonnen vol blauwe of roze confetti. Wanneer iedereen zit snij je de taart open, prik je de ballonnen door…en iedereen roept : ahhhhh een…..
Snap ik de lol niet van…

Nog een reden voor een feestje

In het kader van zwanger zijn,kan dat met goed fatsoen ook niet meer zonder babyshower. Een feestje waarbij de aanstaande moeder een heleboel spullen krijgt en volwassen vrouwen spelletjes doen.  Begrijp me niet verkeerd : ik gun dat de aanstaande moeder van harte. Ik doneer graag. Maar waarom moet ik een wedstrijdje luier verschonen op een baby-pop doen??

Over jong geluk gesproken : kennen jullie van vroeger de vrijgezellen-party? Ook zo’n raar verschijnsel. Het idee was : de jongeman mag nog een keer “los” gaan voor hij in het gareel “moet”  Zeer terecht hebben vrouwen tegenwoordig ook hun vrijgezellen party.
Maar de vraag die mij hier altijd bij bekruipt is : als je nog even je vrijheid moet vieren, moet je dan wel trouwen??

En zo kom ik op de wezenlijke vraag : waarom vieren wij deze feestjes? Wat zit daar achter? Vervelen we ons, ofzo?

Like

Over de auteur

Felice

Felice

19 reacties

Geef een reactie