Zomaar een geluksmomentje 2

geluksmomentjes uit en thuis

Zomaar een geluksmomentje….dit is deel twee. Ik deel die momentjes graag. Ze zijn maar heel kort, maar ze maken je dag…Deze bijvoorbeeld

Geluksmomentje 3

Gisteravond ging ik de hond het laatste rondje geven, ik denk dat het tegen 10 uur was. Manlief zat nog geboeid naar Zomergasten te kijken. Zo geboeid dat hij niet eens zei:  “Oohoo het regent wel heel erg”.  Zodat ik kon zeggen dat ik toch wel weer reuze flink en dapper was.
Je begrijpt: ik had echt geen zin in dat laatste rondje, veel hondenbezitters zullen dit gevoel herkennen, denk ik.

Enfin, ik doe de voordeur open: het plenst nog steeds, maar met de regen waait ook de lucht van de calminta nepata (een munt-plantje ) naar binnen. Het ruikt heerlijk. Ik loop de wijk in, naar het fietspad dat tussen de huizenblokken door loopt. Door mijn zoon ooit “het zwarte pad ” gedoopt omdat het geasfalteerd is. De lantaarns doen het weer eens niet.
Ik zie op het pad iets bewegen : kikkers! En ja hoor een hele kolonie springt zwijgend langs me heen. Aan de ene kant ben ik gefascineerd, aan de andere kant ben ik als de dood op een kikker te trappen.
Het lukt me om alle kikkers heel te laten en ik sla de weg naar huis weer in. Vlak voor ik thuis ben, loop ik langs een tuin waar lavendel staat. Nooit geweten dat lavendel in de regen zo heerlijk ruikt.
Voldaan kom ik thuis.
Mijn glas rode wijn ruikt ook heerlijk.

Geluksmomentje 4

Bij mijn zusje komt kleinkindje nr 2. Met de familiewieg ( die om de een of andere reden in onze garage stond) achter in de auto rijden we in richting mijn zus.
Bij Leiderdorp rijden we langs de onlangs verplaatste en weer opgebouwde pannenkoekenboerderij. “Weet je”, zeg ik tegen manlief “er zijn dingen die ik niet zo erg vind”. Hij begint te grijnzen. “Dat we niet meer naar de pannenkoekenboerderij hoeven “, zeg ik. Manlief lacht hardop. “Wist je dat ik dat ging zeggen?”, vraag ik. Hij knikt.
“Vind je”, vraag ik “het zelf ook niet zo erg?” “Nee”, zegt hij “tot we kleinkinderen hebben, dan gaan we weer met veel plezier”.
En dan smelt ik.

lees ook eens : Januari, wat moet je ermee ?

of Tuttende oren

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)