Zo woon je mindful en duurzaam

energie

Mindful zijn betekent geestelijke energie besparen, duurzaam betekent besparen op energie uit brandstof. Dat breng je makkelijk samen.

Je kent het wel; drukke dagen waar geen einde aan lijkt te komen. Dan is het extra belangrijk om thuis te komen in een oase van rust. Steeds meer mensen willen een rustgevend en mindful huis combineren met duurzaamheid. Om zo niet alleen zelf tot rust te komen thuis, maar ook te zorgen voor de planeet en meer een te zijn met de natuur. Lees hier hoe je mindful en duurzamer woont.

Begin met ontspullen

Less is more, ook in huis. Door goed in de gaten te hebben wat je in huis hebt en bewust dingen weg te geven, zorg je voor een meer mindful huis. Je zorgt niet alleen voor een rustiger huis, maar ook een rustiger hoofd. Neem de tijd en werk je huis kamer voor kamer af. Geef de spullen die je niet meer wil aan een kringloopwinkel of doneer ze aan een goed doel. Wees je vanaf nu ook bewust van wat je koopt. Ga voor lange termijn investeringen en let op de duurzaamheid van je nieuwe spullen.

energie

Ga bewust om met energie

In huis gebruik je onbewust veel energie. Dat is niet alleen niet duurzaam, maar het zorgt er ook voor dat je een onnodig hoge energierekening hebt. Door te kiezen voor zonnepanelen, maak je gebruik van gratis energie en belast je het milieu niet. De opbrengst van zonnepanelen die je niet gebruikt, wordt teruggegeven aan het energienet. Zo profiteert een ander huishouden ook van jouw duurzaamheid. Haal ook de stekkers uit apparaten die je niet gebruikt, zodat je niet onnodig stroom verbruikt.

Haal prachtige planten in huis

Van veel planten om je heen word je vanzelf rustiger en voel je je meer een met de natuur. Planten zijn niet alleen goed voor jouw mindfulness, maar ook voor het milieu. Haal daarom prachtige planten in huis, zoals bijvoorbeeld bananenplanten en een ficus. Wil je het echt groen aanpakken? Overweeg dan voor een groendak te gaan, om zo helemaal veel gebruik te maken van de positieve energie van planten en ander groen.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)