Welk vertrouwen ??

welk vertrouwen

gedachte over een onderzoek naar vertrouwen….

Ik kijk het nieuws, maar veel nieuws is het niet. Het is gewoon meer van hetzelfde. Vaccinaties gaan anders en veel beter, aantal besmettingen daalt/stijgt, ach waar heb ik het over: jullie kennen het wel.

Dan komt er zo’n na-het-nieuws-programma. Die kijk ik vaak in de hoop de wereld om mij heen wat beter te begrijpen. Begrijp me goed, dit is geen cynisme. Ik doe mijn uiterste best de wereld te begrijpen en ik schaam me niet toe te geven, het is me nog nooit zo slecht gelukt als nu.

Goed, ik ga met mijn kopje koffie rechtop zitten, ik ben er helemaal klaar voor.
Natuurlijk gaat het over Corona, dat spreekt.
Er is altijd zo’n leuk jongetje dat allerlei onderzoekjes doet en de uitkomst daarvan met ons deelt.
Daar kijk ik graag naar: hij spreekt meer mensen dan ik, dus hij krijgt een beter beeld.
“Ik heb”, zegt hij monter “het vertrouwen onderzocht”.

Op dat moment heb ik nog maar een vraag: welk vertrouwen

Bedoelt hij het vertrouwen dat mensen in de regering hebben dat die ons veilig door de pandemie heen zal slepen.
Heeft hij het misschien over het vertrouwen dat mensen hebben als het gaat om een vaccin nemen, de zogenaamde vaccinatiebereidheid?
Het zou ook kunnen dat hij onderzocht heeft hoeveel mensen er vertrouwen in hebben dat we ooit weer normaal kunnen leven en hoeveel mensen inmiddels geloven dat we de rest van ons bestaan op 1,5 meter afstand van elkaar zullen doorbrengen?
Of heeft hij simpelweg lopen scoren hoeveel mensen zeggen: “Ik neem de trombose voor lief, doet u mij maar een shotje Astra Zenica??”
Een andere mogelijkheid is dat hij het vertrouwen van de horeca ondernemers in de regering heeft onderzocht. Ben je volgens mij snel klaar, maar goed het moet ook onderzocht worden. Dat zeker

Het kan natuurlijk ook over iets heel anders gaan.
Het vertrouwen dat mensen hebben dat een nep-hamburger ooit net zo lekker zal smaken als een echte. Daar ben ik best nieuwsgierig naar, want zelf geloof ik daar niet in.

Er zijn zoveel zaken waar we al dan niet vertrouwen in kunnen hebben.
Hebben jullie nog iets wat je graag onderzocht zou willen zien?

lees ook eens: morgen gaat het beter

like Like
Wow
1
9 antwoorden
 1. Amina
  Amina zegt:

  Ja, ik sluit me aan bij wat Melissa en Melanie zeggen. Ik probeer het zo min mogelijk te volgen, want je ziet zoveel ellende. Als ik iets wil weten, kijk ik online, dan komt het minder hard binnen.

  Beantwoorden
 2. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ja, waar je allemaal al niet onderzoek naar kunt doen. Eigenlijk zouden ze eens moeten onderzoeken waar zoal onderzoek naar gedaan wordt…

  Beantwoorden
 3. Melissa
  Melissa zegt:

  Ik hou me bewust wat van de nieuws af. Het is alleen maar corna dit corona dat. Als grote veranderingen zijn dan hoor ik het van zelf wel

  Beantwoorden
 4. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Ja sommige opmerkingen blijven vragen. Hoe meer mensen je hoort spreken over Corona hoe waziger het soms wordt. Ik zag gisteren Filemon en de complotdenkers.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)