TomTom en ik begrijpen elkaar niet altijd.

tomtom

“Ga links af”, zegt de TomTom om daarna dringend te herhalen “GA LINKS AF”.
Manlief sorteert de auto links voor en slaat braaf links af. “Ga de snelweg op”, instrueert TomTom.
Terwijl wij ons op de  invoegstrook voegen, herhaalt hij de mededeling.
Manlief geeft nog een toefje gas en ….wij zijn op de snelweg

Waarom zou hij dat toch doen. Dat is echt een vraag waar ik mij  al langere tijd het hoofd over breek. Ik weet toch dat ik op een snelweg rij en dat ik – als ik de linker afslag neem of de rechter – op een volgende snelweg terecht kom. Waarom roept dat apparaat dan dat ik de snelweg op moet gaan?

Denkt TomTom dat ik niet weet dat ik van de ene snelweg naar de andere ga? En vult hij dit gebrek aan kennis even aan? Ik heb toch ogen, waar ik maar kan kijken zijn kilometers asfalt. Het is overduidelijk: ik ben ergens op de wereld op een snelweg.


Of, is hij misschien in de veronderstelling dat ik niet weet wat een snelweg is? En zegt hij in feite tegen mij: “dat wat je daar ziet is een snelweg, daar mag jij ook op, toe maar hoor!”
Het is de beste manier om thuis te komen. Laat je niet weerhouden door het feit dat je daar honderden auto’s razendsnel overheen ziet schieten”.


Het kan natuurlijk ook zijn dat TomTom bang is dat ik mij bedenk. Dat ik halverwege de afslag, ineens tot de conclusie kom dat ik liever de provinciale weg neem. En dat ik – logische consequentie van die gedachte – het stuur omgooi. Door te zeggen: “Ga de snelweg op”, voorkomt TomTom dus een groot en dramatisch ongeluk.

Terwijl wij knusjes samen over de snelweg zoemen, bedenk ik betere uitspraken voor TomTom.
Tot nu toe is mijn favoriete: “en daar is weer een nieuwe snelweg: scheuren maar”
Dat is tenminste duidelijk. Maar, ik sta open voor andere suggesties.

lees ook eens: reis in gedachten of lees Problem solved

like Like
7 antwoorden
 1. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Tom en ik zijn best vriendjes, maar ik houd niet van zijn commando’s. Hij mag van ons niet praten, maar alleen ’tekenen’ waar we naartoe gaan. Dat rijd een stuk rustiger. ;-)

  Beantwoorden
 2. Mandy
  Mandy zegt:

  Ja… navigatie en ik. Fijn als het goed gaat, ik zou niet zonder kunnen maar vaak ook heel bang voor de tomtom vanwege de hoogtes, gewichten en breedtes waar ik mee te maken krijg. Helaas heb ik nog geen vrachtwagen tomtom

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)