Problem solved

NS

Veroordeeld als ik ben tot reizen met de NS, heb ik al jaren geleden geleerd van de nood een deugd te maken.

Een goed boek mee, breiwerkje, iets lekkers…zo komen we de tijd wel door.
Nou ja dat hoor je me natuurlijk ook niet zeggen, als de treinen weer eens uitvallen en ik om 10 uur  ’ s avonds bibberend en vloekend op een koud station sta, kijkend naar de trein waar ik uitgejaagd ben. Zonder enige hoop op redding. Of desnoods een kop koffie.

Ja met klagen op de NS zou ik met gemak een paar blogs kunnen vullen. Een paar blogs? Wat zeg ik: een hele site.
Maar, ik heb ook oog voor de goede kanten van de NS, het heeft mij al zo vaak een blog opgeleverd.
Gisteren deden ze het weer.

Ik stond op het perron van mijn woonplaats Alphen aan de Rijn, ik was daar veel te vroeg, wat niet de schuld van de NS was. In Alphen aan de Rijn zijn bruggen moet je weten. Die wel tien minuten open kunnen staan, die tijd moet je dus bij je reistijd optellen.

Enfin, het was mooi weer, ik zat lekker in het zonnetje. En toen viel mijn oog op de stationsklok.
De stationsklok werkte niet meer, zoveel was duidelijk. Om er nu voor te zorgen dat ik als arme reizigster niet in de war zou raken en me wanhopig af zou gaan vragen wie er gek was, ik, mijn mobiel of de stationsklok, hadden de luitjes van de NS de klok met rood tape afgeplakt. Problem solved.

Een veel efficiëntere methode dan de stationsklok maken, want dat zou gewoon werk hebben betekent. Moet je niet willen.
Ik heb op mijn gasfornuis al eindeloos een gaspit die het niet goed doet, maar de monteur is zo duur. Dus ik schuif de reparatie voor me uit. Dom zie ik nu. Gewoon rood tape erom heen en niet meer gebruiken. Problem solved.

De remmen van mijn fiets kraken enorm als ik ze aantrek, ik rij enigszins voor gek. Ik heb het laten maken, maar dat loste het probleem niet op. Nu zie ik hoe ik dat moet doen. Remmen afplakken met rood tape en niet meer remmen. Problem solved.

Lees ook eens : geluks mometjes met de NS of..de tom tom en ik

like Like
Ha Ha
1
9 antwoorden
 1. Rory
  Rory zegt:

  Noemen ze dit omdenken? Hahaha. Grappig en toevallig trouwens. Vanmiddag keek H. eens naar de fiets van onze 9-jarige. Bij het nemen van een scherpe bocht gingen ineens de remmen ontzettend hard werken. Hartstikke link natuurlijk, want voor je het weet ga je over de kop. Zijn oplossing: de (hand)remmen eraf halen, zodat alleen de terugtraprem werkt. Iets heel anders en toch net zoiets.

  Beantwoorden
 2. Frédérique
  Frédérique zegt:

  Geniaal! Ik ga meteen rode tape kopen ;) ik ben trouwens dol op de trein. Wel voor internationale reizen. Ik reis bijna nooit met de trein binnen NL.

  Beantwoorden
 3. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Ik geloof dat ik maar veel rood tape ga halen. Ik heb meerdere dingen die opgelost moeten worden. Zoals het schuurtje opruimen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)