Weet jij hoeveel fietsen er van mij gestolen zijn??

fietsen

Als je de vraag: weet jij hoeveel fietsen er van mij gestolen zijn, onder ogen krijgt, durf ik te wedden dat er twee dingen gebeuren:

  1. Je haalt je schouders op en denkt: hoe moet ik dat weten? Gelijk heb je! Maar het erge is, ik weet het zelf niet eens meer het zijn er teveel !
  2. Je denkt geen idee hoeveel jij er kwijt bent geraakt, maar weet je hoeveel fietsen er van mij gestolen zijn ???

Fiets gestolen, het is een weer- kerende ergernis van menig een. Je fiets verzekeren helpt niet tegen het stelen maar wel tegen de enorme irritatie die je ervaart wanneer je weer eens in het niets grijpt, als je je fiets wil pakken.

Een prima fietsververzekering vind je bij Centraal Beheer. Die is erg uitgebreid. Wat ik netjes vind is dat je tot 3 jaar het volledige aankoopbedrag terugkrijgt. Vroeger was dat vaak tot twee jaar en dat was best wel oneerlijk. Tenminste…voor mij zijn fietsen van twee jaar oud nog steeds een behoorlijk nieuwe fiets.
Nou ja ik geef toe: ik heb ook op vele 10-de hands fietsen gefietst! Nou ja gefietst….

De neem-een-fiets mee plek

Zeker toen ik in Maastricht woonde en dagelijks op de fiets naar het station moest. Daar durfde ik mijn gewone fiets niet eens aan te wagen! In die jaren leek het wel of daar een “neem gerust een fiets mee”, plek was. In plaats van een stalling.
Het is me dus echt een keer gebeurt dat daar -weer – een fiets van mij gestolen werd. De volgende dag ging ik van ellende met de bus naar het station. Ik had nog zo snel geen nieuwe 10de hands fiets.

Ik stapte uit de bus, loop langs de fietsenstalling en wat zie ik tot mijn stomme verbazing??? Juist.
Mijn fiets.

Nee, nu niet denken dat ik er de vorige dag overheen gekeken had. Er was een significant detail anders dan de dag daarvoor. Juist. Het slot. Ik heb de fiets even naar een handige kennis gesjouwd. …

lees ook : kinderfietsje kopen ?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)