Zelf houten jaloezieën ophangen

,
houten jaloezien

Houten jaloezieën zijn mooie en stijlvolle raamdecoratie en je hebt er jarenlang plezier van.

Hout is een natuurlijk materiaal dat van zichzelf al veel sfeer heeft. Maar naast het sfeervolle uiterlijk zorgen ook de filtering van de jaloezieën voor een prettig zacht licht in huis. Houten jaloezieën op maat zijn bovendien isolerend voor wat betreft warmte en geluid en bovendien eenvoudig zelf op te hangen.

Eenvoudig en degelijk maatwerk

Degelijk maatwerk hoeft niet duur te zijn. Jouw taak is om alles thuis zorgvuldig op te meten en vervolgens worden de houten jaloezieën perfect op maat gemaakt. Het maatwerk wordt zodanig gemaakt, dat je het daarna makkelijk zelf kan monteren. Met een goede instructie voor het inmeten en monteren kan er eigenlijk niets meer fout gaan.

Inmeten en ophangen

houten jaloezien

Je weet welke jaloezieën je graag wilt hebben. Dan is de volgende stap om ze goed in te meten. Houten jaloezieën zijn op drie manieren op te hangen: tussen de muur, op de muur of op het kozijn. Voor het opmeten, meet je de breedte aan de binnenkant van muur tot muur of kozijn en voor de hoogte van muur tot de vensterbank. Trek bij de breedte 10mm af zodat ze mooi tussen de binnenafwerking passen.

Voor het ophangen van de houten jaloezieën plaats je de montagebeugels tegen de muur en teken je met potlood de schroefpunten af. Begin zo dicht mogelijk in de hoeken en verdeel de rest evenredig over de breedte. Check met de waterpas of de stippen op dezelfde hoogte staan.

Boren en klikken

Afhankelijk van de ondergrond boor je voorzichtig een gat en plaats je de plug waar de schroef inkomt. Herhaal dit over de gehele breedte. Schroef vervolgens de montageclippen vast. Klik de houten jaloezieën vast in de montageclips en schuif de beugels om.

Voor de montage van de afwerklijsten heb je de kunststofhouder nodig, een schroefje van 12 mm lang en de magneet. Druk de magneet in de houder en zet het schroefje vast in de afwerklijst. Hierna druk je de afwerklijst met magneetje op de houten jaloezieën.

Sfeerverhogend

Houten jaloezieën die perfect op maat hangen zijn echte blikvangers. Ze zijn in veel verschillende kleuren te krijgen. Strakke witte of zwarte jaloezieën passen uitstekend bij een strak, modern interieur terwijl de verschillende houttinten juist zeer goed staan in een landelijk interieur. Je kunt ook op zoek gaan naar contrasten tussen licht en donker en laat deze tinten terugkomen in de rest van de ruimte door andere accessoires.

Lees ook : houten wandlampen zijn helemaal hot

of lees : Ladyphones

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)