Waarom eiwitshakes

eiwitshakes

Bijna iedereen weet tegenwoordig dat bij gezonde voedingsmiddelen onze dagelijkse behoefte aan energie en bouwstoffen gegarandeerd is. We krijgen eerder te veel dan te weinig binnen. Echter, in sommige gevallen is on voedingspatroon niet voldoende. Zoals bij sporters, bodybuilders, of mensen die een genezingsproces ondergaan, kan het noodzakelijk zijn dat ze naast hun reguliere voeding, een extra hoeveelheid eiwitten moeten hebben. Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw van spieren en daardoor voor de gehele gezondheid van iemand. De meest belangrijke bouwstoffen in ons lichaam zijn eiwitten of proteïnen. Als je behoefte hebt aan extra eiwitten kun je deze door middel van eiwitshakes tot je nemen.

De weefsels in ons lichaam zijn namelijk opgebouwd uit cellen. Deze cellen bevatten eiwitten voor spieren, organen, botten en bloed. Een volwassen mens bestaat ongeveer uit 12 kilo eiwit. Het lichaam bouwt dit eiwit op uit aminozuren. Deze eiwitten zorgen ook voor veel processen in ons lichaam, zoals de spijsvertering. Een eiwit levert energie op, per gram 4 kilocalorieën.

Snel resultaat met eiwitshakes

Als we willen afvallen letten we ook natuurlijk op onze voeding. Dan wordt aangeraden minder koolhydraten en vetten te eten en juist meer eiwitten. Dus naast sporters die aan hun spieren werken, hebben ze allemaal behoefte aan meer eiwitten. Als dat dus uit je normale voeding moet komen, zoals in brood, pasta en noten, kan onvoldoende zijn en helemaal als je geen vlees en koolhydraten meer nuttigt. Dan kunnen eiwitshakes de oplossing zijn. Als je je maaltijden aanvult met een eiwitshake, ben je verzekerd van genoeg eiwitten. Je spieropbouw gaat hierdoor sneller en makkelijker en de spierpijn zal minder zijn of zelfs afnemen. Je voelt je gezond en actief en je doel zal je makkelijker bereiken.

Wat is een goede eiwitshake?

Goede eiwitshakes bestaan uit 80% eiwit en weinig vet.

Als je overdag genoeg eiwitten wilt hebben, kijk dan naar de eiwitshakes die je lichaam snel opneemt. Whey concentraat en Whey isolaat hiervoor zeer geschikt. Of neem je een eiwitshake liever voor je gaat slapen? Kies dan een variant die langzamer opnemen, zoals de eiwitshakes met caseïne-eiwitten. Bij Body Supplies is er meer dan voldoende keuze. Naast de goede werking van deze eiwitshakes zijn ze ook nog heel lekker. Dat maakt het voor jou een stuk makkelijker.

lees ook

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)