Kinderfietsje kopen? 5 tips waar je op moet letten bij de aanschaf!

kinderfiets

Als je een kinderfiets koopt is het belangrijk verschillende aspecten door te nemen. Je zult jezelf meerdere vragen moeten stellen voor dat je precies weet welke fiets voor jouw kind geschikt is. Wij geven je 5 tips waar je op moet letten bij de aanschaf.

Type en doel van de kinderfiets

1. Welk type fiets
Allereerst moet je jezelf afvragen welk type fiets je voor je kind wilt aanschaffen. Ben je op zoek naar een sportieve fiets, een ‘gewone’ fiets of misschien wel een elektrische fiets. Misschien heeft je kind wel een voorkeur voor een omafiets of juist een cruiser.

2. Het doel van de fiets
Om de keuze voor het type fiets te vereenvoudigen is het belangrijk jezelf af te vragen waar jouw kind de fiets voor gaat gebruiken. Gaat hij/zij er dagelijks mee naar school fietsen en moet er dan ook een zware boekentas meegenomen worden, of is het voor de eerste fietsritjes van je kleuter. Bij een fiets voor dagelijks gebruik is goede kwaliteit belangrijker dan dan bij een fiets waarop je zoontje mee door de achtertuin gaat crossen.

Budget

3. Je budget
Als je een type fiets voor ogen hebt kun je je gaan afvragen welk bedrag je er maximaal voor wilt betalen. Geef jezelf een budget zodat je niet meer betaald dan je eigenlijk zou willen. Een goede kinderfiets hoeft helemaal niet duur te zijn, dus geef geen duizend euro uit.

4. Bandenmaat en framemaat
De juiste maat fiets is erg belangrijk voor je kind. Als je fietst op een fiets die te groot of te klein is, houd je een verkeerde houding aan en zul je last krijgen van je lichaam. Ook wanneer je tijdens het fietsen plots moet stoppen of een manoeuvre moet uitvoeren is het belangrijk dat je op een fiets zit die bij jouw lichaam past. Dit geldt dus zeker ook voor jouw kind. De juiste maat fiets bepaal je eenvoudig door middel van de framemaat bepaler.

5. Accessoires
Als je een fiets uitgekozen hebt kun je nog accessoires toevoegen. Denk hierbij aan zijwieltjes voor de beginnende fietser, een vlaggetje om extra op te vallen, fietstas voor de puberdochter en kleurrijke fietsbel naar keuze. Ook een goed slot en eventueel een extra hangslot zijn onmisbaar. Je wilt de fiets natuurlijk niet na een week al kwijt zijn.

lees ook: e bikes, alleen voor oude wijven?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)