Wat kan het je schelen?

kan het schelen

Wat kan het je schelen? Een heleboel mensen zijn boos en overstuur, want het  leven loopt anders dan anders. Je kan dingen – even – niet. Is dat erg? .

Neem de kapper. Die is weer eens dicht, geloof ik. Is dat erg? Ja voor de kapper wel ja, want voor hem is mijn kappersbezoek geen gezellig bezoekje, maar inkomen. Daar betaalt hij zijn hypotheek en zijn kerstbrood van.
Maar is het erg voor mij? Nou …..nee. Mijn haar groeit vrolijk alle kanten op. Ik wist niet dat het zo lang kon worden. Dat het zo mooi lang en grijs kan zijn, is ook helemaal nieuw. Dat lang haar me eigenlijk totaal niet staat, dat is niet nieuw. Dat weet ik allang. Maar…wat het me schelen? Niks, helemaal niks.
Ik was echt eerlijk waar nooit van plan Miss Holland te worden.

wat kan het schelen

Mijn lieve buurvrouwtje heeft haar nagelsalon dicht gedaan. Gelukkig is ze er niet financieel van afhankelijk. Ze doet het voor de fun erbij. Daarom hebben we samen maar gewoon gelachten om het feit dat onze afspraak nu voor de derde keer door Corona is doorkruist. Vind ik dat jammer? Jazeker! Ik had me – nu dus al drie keer – ernstig verheugd op tien prachtig rode nagels, lipstick red, als je alles van me wil weten. Maar wat kan het me schelen? Nou…eigenlijk niks. Mijn familie en vrienden houden zonder lipstick red nagels ook heel veel van me.

De komende vijf weken ga ik even niet met de trein, tenzij zich een ernstig spoedgeval voordoet. En dat is natuurlijk niet te hopen.  Kan dat mij schlen, vind ik dat erg? Ja dat vind ik vreselijk. Ik ben nu aangewezen op man en kinderen, vrienden en familie, want ik mag niet autorijden. Zelden heb ik mijn schele ogen harder vervloekt dan in deze tijd. Dom dom dom. Verspilling van energie. Ik zou, inplaats van me te ergeren aan dingen die niet te veranderen zijn, moeten verheugen over al die lieve mensen die het geen probleem vinden me te halen en brengen.
En dat is dan een wijze les, die deze weerbarstige en lastige tijd ons brengt.

leuke dingen in Corona tijd, is vast een leuk artikel voor jou!

lees ook : andere tijden andere kerstfeesten

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)