Leuke dingen in Coronatijd: lachen

lachen in coronatijd

Lachen in coronatijd want dat is nog niet geannuleerd!

Voor alle zekerheid  heb ik het even nagekeken, tenslotte is de kans dat je met lachen net als met zingen aerosolen verspreid groot Maar nee, het mag!

In mijn vorig blog over leuke dingen in Coronatijd heb ik opgeroepen om levenskunstenaar te worden. Je begrijpt, ik zat een beetje in mijn piepzak, want als je niet meer mag lachen, of alleen maar mag lachen als je met niet meer dan 3 mensen bent en een mondkapje op hebt  en meer van dat soort beperkingen, dan wordt het gewoon lastig.

Lachen in coronatijd…

De kern van lachen is tenslotte dat het spontaan en ongeremd gebeurt. Hoe zou dat moeten als je wil lachen en je moet even om je heen kijken: “met hoeveel mensen staan we hier en staat mijn mondkapje wel recht?” Dat is heel belemmerend voor een hartelijke schaterlach.

En levenskunstenaar worden, zonder te lachen….jongens dat was pittig geworden!

Niet dat ik bang was dat jullie het niet zouden kunnen, echt niet. Maar ik ben blij dat het niet hoeft.

Ondertussen maak ik zelf van de gelegenheid gebruik veel en hartelijk te lachen. Met vriendinnen die ik aan de telefoon spreek, loop ik te geiten en te flauwekullen, alsof we allebei weer achttien zijn. Erg moeilijk is dat overigens niet. Als je echt van het leven wil kunnen genieten, ben je van binnen altijd jong gebleven.

Lachen met bekende en dierbaren is leuk en fijn. Maar in deze periode van moed erin houden is het ook heel goed om te lachen met onbekenden.

Ik geef je een voorbeeld.

Een tiener staat voor de AH de winkelwagentjes schoon te maken. Ze sopt de handvatten met een papier met desinfecterend middel en geeft ze vervolgens aan een wachtende klant. Bij gebrek aan wachtende klanten heeft ze een rij karren voor zich staan.
Een bejaarde man loopt lang met een tas boodschappen.
“Meisje”, roept hij “van mij krijg je een tien!” Het meisje lacht onwennig.
“Maar het heeft succes”, vervolgt de oude man. “Heb je het gelezen, vandaag 1000 minder besmettingen!”

En dan begint het meisje stralend te lachen.

lees ook Ik word dringend geadviseerd…

like Like
Like
1
8 antwoorden
 1. Daisy de Vos Burchart
  Daisy de Vos Burchart zegt:

  Je moet er inderdaad het beste van maken in deze tijden. Lachen hoort daar zeker bij.
  Hoewel je vaak niet de mond ziet lachen onder een mondkapje, kan je vaak wel een lach zien aan iemands ogen :)

  Beantwoorden
 2. rachel
  rachel zegt:

  hier zijn de “karrepoetsers” altijd wel gezellig en ik bedank ze altijd en zeg werkse vandaag en dan zie je ze helemaal opbeuren, nou daar word ik blij van in deze tijd en hun ook :D

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)