wat hebben geluk en het weer met elkaar te maken

het weer

Heb jij er wel eens over nagedacht dat onze houding ten aanzien van geluk, behoorlijk lijkt op onze houding ten aanzien van het weer?

We mopperen wat af over het weer: Te heet, te winderig, te koud, te nat. En we hebben het gevoel dat we er he-le-maal niks aan kunnen doen.  Met geluk doen we hetzelfde: we klagen over het uitblijven ervan, of de middelmatigheid. Met hetzelfde gevoel dat we er he-le-maal niks aan kunnen doen.

wat kan je aan het weer doen?

“Kom, op”, zal je zeggen. “je moet het niet gekker maken. Wat kan een mens nu aan het weer doen??? NIKS toch zeker…..”Mijn zegsvrouw leunt nu achterover en slaat tevreden haar armen over elkaar. “Zo, die zit” hoor je haar denken.

Ze heeft natuurlijk volkomen gelijk. Aan het weer kunnen we niets doen. En dat is maar goed ook. Want stel je eens voor wat een oorlogen er dan in Nederland zouden uitbreken, alleen al tussen de boeren en de vakantiegangers! De tractordemonstraties tegen de stikstof bepalingen zouden er een kinderpartijtje bij worden.

na de vierde dag stortregen

Nee, aan het weer zelf doen we niks. Maar we doen wel iets aan hoe we met het weer omgaan. Ik ben de eerste om toe te geven dat het niet meevalt om bij de vierde dag stortregen op rij nog vrolijk te blijven. Maar geloof mij: met een stevig paar laarzen aan eens lekker in een plas springen, maakt vrolijk. (tip: doe het vooral waar veel mensen je kunnen zien, hun gezichten zijn goud waard!)
Ga even zitten, laat je fantasie werken: er zijn honderden manieren te verzinnen om om te gaan met tegenvallende meteorologische omstandigheden.

Met geluk is het echt niet anders hoor. Het is een kwestie van creatief omgaan met wat je hebt en open staan voor wat er gebeurt. Een vriendin van mij riep ooit: “je moet vele kikkers kussen om de prins te vinden” en zoende zich lustig door het leven.  Het mocht dan even duren, voor ze haar prins vond, ze had zich ondertussen niet verveeld….

lees ook : goede raad, niet duur, wel vervelend

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)