Stedentrip maken

stedentrip maken

Stedentrip maken

Ooit, meer dan tien jaar geleden, keken manlief en ik elkaar diep in de ogen en beloofden we elkaar dat we de komende jaren alle hoofdsteden van Europa, die we nog niet gezien hadden, zouden bezoeken. De kinderen naderden het einde van hun tienerjaren, onze vrijheid lonkte. Ik was inmiddels vrije onderneemster geworden, na 27 jaar loondienst, we konden gaan en staan waar en wanneer we wilden…

Ons lijstje bleek lang: Belfast, Lissabon, Sofia, Moskou, Tallinn, Vilnius, Chisinau, Praag,  Boekarest en Istanboel.
Om de lijst niet nog langer te maken, besloten we de hoofdsteden die we wel bezocht hadden maar niet met elkaar er voorlopig af te laten. We moesten niet overdrijven, vonden we….

En toen? Toen brak de crisis uit. Ik was pas twee jaar zelfstandig ondernemer, mijn inkomen was niet wat het geweest was. En manlief is architect. Ik geloof dat niet een beroepsgroep zo hard gepakt is door die crisis als architectenbureaus. Maar wij overleefden.

wij maakten ook een stedentrip

We slaagden erin 1 (schrijve een) stedentrip te maken. Naar Praag. In Februari…..koudddddd, maar heerlijk rustig! Wat hebben we genoten en wat hebben we ons ouderwets suf gelopen om alles maar te zien. Een prachtige stad, met prachtige bruggen (ik ben nu eenmaal dol op bruggen), geweldige musea  en mooie pleinen en een heel gezellige kroeg om de hoek van ons hotel.

Inmiddels is de crisis voorbij. Ik hoor geluiden dat er een nieuwe op komst is, we kunnen maar beter snel een stedentrip maken, voor het weer niet kan.

Maar welke van de steden op ons lijstje moet ik kiezen? Ik nijg er naar om voor Tallinn of Vilnius of Chisinau te kiezen. Hoofdsteden van landen die ver van ons afliggen, die een heel andere cultuur hebben dan wij. Landen waar we nauwelijks iets van weten. Waarvan we wel weten dat het niet zo luxe is als bij ons.
Maar luxe heeft manlief  en mij nooit geboeid. Het feit dat het nog ongerepte landen zijn, niet overspoeld door massa’s toeristen vinden wij veel belangrijker.

In de afgelopen 10 jaar, ben ik veranderd. Nog steeds wil ik al die steden dolgraag zien. Nieuwe indrukken, gebouwen zien die ik nog niet gezien heb, eten eten wat ik totaal niet ken en gewoon maar dwalen en een stad leren kennen….het is zo geweldig leuk.
Maar waar ik ze 10 jaar geleden allemaal wilde bezoeken, liefst zo snel  is mijn wens nu: Het maakt me niet uit waar we heengaan, zolang we samen zijn, is alles goed.Misschien kunnen jullie me helpen: laat je stedentrip ervaring hier achter https://bebsy.nl/actie-blog en wie weet geef jij me nu net dat duwtje om een definitieve keuze te maken.


Tenslotte: ik moet toch nog minstens een stedentrip gemaakt hebben, voor er weer een crisis komt.

lees ook over ventileren

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)