Kat in huis

kat

Dagelijks zeker tien keer vraag ik me af waarom ik het doe. Bediende zijn van de kat in huis…

Volgens mij kan je de mensheid in twee categorieën verdelen, of nee twee grote categorieën en een kleintje. Namelijk zij die van honden houden, zij die van katten houden en die hele kleine groep die van beiden houdt.
Ik ben van die kleine groep en dat maakt waarschijnlijk dat ik mezelf regelmatig afvraag: “waarom DOE ik dit allemaal???” Een echte kattenliefhebber vraagt niet. Die doet gewoon.

is het normaal

Maar zeg nu een eerlijk: is het normaal dat ik per dag zeker 12 keer de balkondeur open en dicht doe? Waarvan ik dat toch zeker 7 keer doe omdat er op het balkon zo’n overheerlijk bakje met regenwater staat, waaruit even een paar slokjes genomen moeten worden.

de kat en water

De niet katten-liefhebber, hierna te noemen hondenmens, zal me meewarig aankijken en hoofdschuddend zeggen: ”wat wil je ook, geef die kat gewoon een bakje water”. Kattenmensen begrijpen mij onmiddellijk. Een kat blieft nu eenmaal geen water uit de kraan. Vies regenwater uit een bloempot schoteltje. Desnoods vies water uit een pan die in de week staat. Maar niet uit het klaar staande, met schoon drinkwater gevulde waterbakje.
Een vriend van mij ging zo ver zijn twee katten Spa blauw te geven, dat lusten ze namelijk ook. Maar ik drink Spa rood en dat lust mijn kat niet. En om voor de kat in huis Spa blauw te kopen, dat gaat zelfs mij te ver.

Behalve dat ik de dus de deur naar het balkon open-dicht-open doe, omdat mijn kat behoefte heeft aan een slokje water, doe ik hem ook voortdurend open omdat mevrouw een wandelingetje wil maken. Wanneer het regent, op het moment dat ik de deur open doe, wandel ik een tel later, braaf achter haar aan. Ze wil dan even controleren of het aan het andere kant van het huis ook regent. “Maar natuurlijk mevrouw Kat, u zegt het maar. Oooooo, u wil liever via de voordeur beneden naar buiten??? Dan ga ik toch even mee naar beneden….”

een kat omdat…

En nu ik dat hier allemaal zo opschrijf, besef ik ineens waarom ik dit allemaal doen. Nee, niet omdat ze ’s avonds zo lief bij me op schoot ligt ( ik hoef maar te wiebelen met een grote teen en weg is mevrouw) ik doe dit omdat het beest me de sportschool uitspaart…

en wil jij als goed kattenmens weten wat de leukste kattenmand is? Kijk dan eens bij Mamsatwork

like Like
Love
1
9 antwoorden
 1. Gabrielle
  Gabrielle zegt:

  Je vergeet nog een groep, die helemaal niet van huisdieren houden… Ik heb zowel met katten als met honden helemaal niks eerlijk gezegd.

  Beantwoorden
 2. Wanda
  Wanda zegt:

  Wij hebben onlangs onze kat moeten laten inslapen, maar ik herken het wel hoor. Hoewel onze kat altijd binnen was, voelde ik me wel dagelijks haar bediende. Als ik thuis kwam van het werk, moest zij als eerste eten krijgen, want anders ging ze toch een potje staan krijsen. En oh wee als het haar niet aanstond… die blik alleen al…

  Beantwoorden
 3. Alexandra
  Alexandra zegt:

  Haha, deze poezenmoeder kent het. Favoriete drinkbak is de gieter binnen of de emmer in de tuin. Bij mij wil mevrouw vermaakt worden want het regent buiten, ik hengel me suf. Maar ook naar buiten om af en toe te checken. Haha. Ja, het houdt je lekker bezig.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)