Alweer niet te laat…#belateforsomethingday

te laat

Hebben jullie ook zo’n enorme hekel aan te laat komen? Breek het zweet je uit, bij de gedachte alleen al?  Ben jij ook het type dat altijd minstens een trein eerder gaat dan noodzakelijk, omdat je dan waarschijnlijk wel op tijd komt? ( Ook al weet je dat bij de NS natuurlijk nooit zeker. Ik ben wel eens te laat op een sollicitatie aangekomen, ondanks het feit dat ik een uur te vroeg was weggegaan)

thuis en te laat komen

Te laat komen, leerde ik thuis, hoorde bij die dingen waarvan mijn vader zei “dat doe je niet.”
Het “dat doe je niet” lijstje was helemaal niet lang en had vooral betrekking op hoe wij mensen met elkaar om dienen te gaan. Namelijk met respect.

Jong geleerd…

Het is grappig, denk ik wel eens. Wanneer je als kind met weinig ge- en ver-boden opgroeit, dan neem je die wel heel serieus…En zo kom ik, terwijl ik toch al heel, heel lang geen kind ben, altijd op tijd. Echt altijd. Het enige wat me in het kader van niet op tijd goed afgaat, is het terugbrengen van bibliotheek boeken. Dat heb ik adequaat opgelost door geen boeken meer uit de bibliotheek te halen.

de koffie is klaar

Je kan me goed kwaad krijgen door niet op de afgesproken tijd te komen opdagen. De koffie staat klaar, de koekjes liggen in het schaaltje, het bier staat koud…en ik dribbel rond en rond en rond. In afwachting van bezoek, dat 10 minuten 20 minuten…een half uur !! te laat komt…

be late for something day

Te laat komen: ik kan het niet en ik doe het niet. Maar gisteren was het: be late for something day. Dan mag het niet he, dan moet het gewoon. Leek me een leuke uitdaging. Ga ik eens dat eens doen zonder schuldgevoel en gehaast. Het leek me een geweldige verruiming van mijn blikveld op dit maatschappelijke verschijnsel Helaas, een blik in mijn agenda leerde me dat ik vandaag geen enkele afspraak had…zelfs geen belafspraak…Ik kon dus ook nergens voor te laat komen

like Like
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)