fbpx
Huis en tuin

Over overbeharing : een gastblog van Belinda

overbeharing
Felice
Geschreven door Felice

Overbeharing:  Haren op je benen. Haren op je gezicht. Haren onder je armen. Haren op en naast je tepels. En of dat nog niet genoeg is bij je schaamheuvel zijn er nu ook grijze haren te ontdekken. Phhhhhhhh.

Ik begon last van overbeharing te krijgen op mijn veertiende

Ik kan mij nog herinneren dat ik , toen ik ongeveer veertien jaar oud was, tegen mijn moeder me beklaagde over de haren op mijn benen. ”Niet afscheren”, waarschuwde ze. “want als je zo’n vijftig bent, gaan ze vanzelf weg !” Nou, dan had ik nog wel even……

Ik werd achttien en kreeg een vriendje. Hij vond het prima om de haren bij mijn enkel weg te halen. Een voor een, met een pincet. Hij was meer dan een uur bezig. Had hij dat maar een maand lang gedaan. Dan had ik nu dit blog niet geschreven. Daar waar hij met zijn pincet is geweest, daar heeft nooit meer een haar zich laten zien. ( inmiddels ben ik met deze lieverd al heel lang gelukkig getrouwd )

De rest van mijn haren heb ik in al die jaren weggeschoren, geharst ,met crèmes ingesmeerd, gelaserd…noem het maar op, ik heb het geprobeerd.

Nog steeds krijg ik commentaar

Nu ben ik inmiddels zevenenvijftig en nog steeds krijg ik te horen – uiteraard liefdevol en goed bedoeld -: “Goh..heb jij nog steeds zo’n last van overbeharing ??? ” Laatst nog, zei iemand met de beste bedoelingen hoor, daar niet van: “weet je, je hebt overbeharing in je gezicht. Dat moet je even weg laten halen….”

In al die jaren dat ik overbeharing heb, zijn het altijd vrouwen geweest met goed bedoeld advies en liefdevol commentaar. En bovenal het verhaal hoe zij dat aan hebben gepakt. De afgelopen drie maanden ben ik voor het eerst in jaren naar de schoonheidsspecialiste gegaan. Dat doe ik dan een keer per maand. Zij verwijdert met hars de haren uit mijn gezicht. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik halverwege de maand het zelf ook met strips verwijder. Maar dat geeft  korstjes na afloop. Omdat het me te duur is, ga ik maar een keer per maand naar de specialiste.

De laatste keer, had ik mijzelf niet tussendoor gemarteld met strips, nu kon de schoonheidsspecialiste goed zien, hoe het er met mij voorstaat een maand na haar behandeling.

In die maand kreeg ik de goede raad: “Meid, ik scheer mezelf elke dag onder de douche” “Douche jij ook lang”, was mijn antwoord. Tja, ik heb altijd geleerd: water kost geld, daar ben je zuinig mee…
Zuinigheid en zorgvuldig met het milieu omgaan: het zit nu eenmaal diep in mij verankerd.

Overbeharing of niet: ik ben tevreden

Het blijkt misschien niet zo, maar ik ben best tevreden met wie ik ben. Maar door hetzelfde geslacht wordt ik toch wat onzekerder gemaakt.  He bah, net nu ik op een leeftijd ben aanbeland dat je steviger in je schoenen mag staan.
 Nog 2 dingen: Door mannen is nooit wat gezegd.  En mijn moeder had in dit geval geen gelijk.

lees ook eens: Boos worden

Like
1

Over de auteur

Felice

Felice

8 reacties

  • Overbeharing is voor veel vrouwen een probleem. Maar het gaat erom dat je er zelf vrede mee hebt.

  • Wat grappig wat je zegt. Dat met name vrouwen commentaar geven. Ik weet nog goed dat ik 17 was en door een – ja – vriendin het dringende advies kreeg om mijn benen te scheren. Niet alleen mijn onder- maar ook mijn bovenbenen. Jongens, wat ben ik blij dat ik dat laatste nooit heb gedaan. Mijn moeder hield het tegen (gelukkig) want anders was het echt niet fijn geweest.
    Waar ik de laatste tijd mee zit (nou ja, mee zitten is een groot woord. Zo erg is het eigenlijk niet) dat in de zon – waarin ik amper zit – de donkere plekjes op mijn gezicht bruiner worden (melasma / chloasma). Dat is op zich niet zo spannend, maar de plekjes boven mijn mond beginnen ook donkerder te worden. Dat vind ik wel vervelend. Maar inderdaad, als er iemand wat van zegt is het een vrouw…

  • Lijkt me heel lastig! Ik schaam me altijd heel erg voor haartjes, scheer mijn armen etc ook altijd.. echt niet goed

  • Ik heb geen last van overbeharing, dus geen idee hoe dat is. Maar ik herken wel dat als je tevreden bent met jezelf, dit teniet kan worden gedaan door anderen. Stoer dat je dit deelt, het toont je kracht.

  • Het lijkt me inderdaad erg vervelend als je daar last van hebt. Vrouwen onderling kunnen soms zo tactloos zijn, ook al bedoelen ze het zogenaamd zo goed. Het ongevraagde advies ”dat moet je even laten weghalen” komt erg denigrerend over. Zo van, ik bepaal voor jou wel even of dit gewenst is of niet en ik vind dat je er wat aan moet doen want ik heb gelijk. Bah …. Laat je niet kisten, het zegt alles over die persoon die zich verheven voelt boven jou en dat is gewoon ordinaire arrogantie!

Geef een reactie