cursus Italiaans

Over mijn liefde voor Italie en de cusrs Italiaans

Mijn vakantie is alweer een tijdje voorbij. Voor mijn vakantie nam ik me voor om een aantal columns vooruit te schrijven zodat ik er regelmatig een zou kunnen plaatsen. Tijdens mijn vakantie kwam deze gedachte ook nog wel voorbij maar ik liet ‘m voor wat ie was. Nu inmiddels al 2 weken gewerkt en tijdens mijn zenne yogales heb ik besloten om mijn cursus Italiaans weer op te pakken. Een van mijn mede yogi’s is een medecursist van vroeger en ze heeft me al meerdere keren gevraagd de cursus weer op te pakken. Omdat ik nu eigenlijk geen goed excuus had om het niet te doen….. ga ik de cursus weer volgen.

mijn eerste cursus Italiaans

Toen ik 17 was heb ik eens een cursus Italiaans gevolgd. Ik ben destijds uitgewisseld met een Italiaanse scholiere. Zij kwam 2 weken bij ons en ik ben een paar maanden later 2 weken bij haar geweest. Omdat Italianen niet heel goed zijn met Engels en ik wel graag met haar ouders wilde praten, heb ik de cursus gevolgd. Hier begon mijn liefde voor Italië. Jaren later heb ik de cursus weer opgepakt, dit heb ik 6 jaren volgehouden maar door drukte heb ik het laten gaan. Met de cursusleden en de juf zijn we een paar keer op reis naar, uiteraard, Italië geweest en dit was super. Nu ik weer begin, hoop ik natuurlijk dat ik volgend jaar weer een reisje naar mijn geliefde Italië mag maken.

alles aan Italie is leuk

Ik vind alles aan Italië leuk (oké, de politiek wat minder) en ben inmiddels al op veel plaatsen geweest. Padua, Dolo, Rome, Pescara, Caltanisetta, Catania, Venetië, Bologna. Op Sicilië is het leven zo fijn, zo easygoing. Wanneer een winkelier na de siësta het niet ziet zitten om zijn winkel weer open te zetten, doet ie dat gewoon niet. Wanneer er klanten komen en zien dat de winkel dicht is, halen ze hun schouders op en kijken morgen wel weer even. Ha, dat zou in het prachtige noord/midden Europa ondenkbaar zijn. Op zijn minst werden hier Kamervragen over gesteld. Het noorden van Italië is al iets minder makkelijk daarin, ze proberen wat meer met het midden en het noorden van Europa te concurreren en tsja…dan moet je a-relaxed zijn of in ieder geval overkomen.

volgend jaar weer

Over zes weken eerst een weekje Turkije maar volgend jaar graag wat meer dan een reisje! Wordt vervolgd!

Meer lezen van Nori ?
lees dan eens vakantie en nu mijn vriend leren niks doen of hypotheek en ex-kankerpatient

like Like
Like
2
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)